Vista general del campamento de Vathy, a l'illa grega de Samos.
Per EFE
Publicat el 23 de juliol 2020

Metges Sense Fronteres (MSF) ha denunciat el confinament imposat des de fa cinc mesos als milers de sol·licitants d’asil i als migrants acollits als camps de les illes de l’Egeu. Segons MSF, aquesta mesura és “absolutament discriminatòria”, ja que la vida a les diferents illes gregues ha tornar a la plena normalitat, tant pel que fa a la població resident com als turistes.

La insuficiència de serveis sanitaris insulars, així com, la superpoblació, la falta d’higiene i la dificultat per establir distància social va crear alarmisme i es va considerar que els camps podien ser un potencial focus de coronavirus.   

 


Tot i que fa un mes i mig que les mesures s’han relaxat, el confinament als camps va començar al març. Des de llavors no s’ha detectat cap cas de Covid-19 dins les instal·lacions. A diferència de la resta del país on hi ha hagut 4.007 casos de coronavirus i han mort 194 persones.

D’ençà que es va produir el tancament dels camps “les tensions han augmentat"  i " hi ha molta més violència” afirma Mothar, pare d’un dels nens atesos a la clínica de salut mental per menors de Metge Sense Fronteres, que afegeix que “ni els nens poden escapar d’aquesta situació”. Mothar explica que abans allunyava el seu fill del campament de Moira, sortia a caminar o nedar al mar, “ara ja no, estem atrapats” assegura.

“Qualsevol sap com d’irritables, tristos i estressats hem arribat a estar durant el període de confinament a casa nostra", diu el psicòleg de MSF, Greg Kavarnos. D’aquesta manera Kavarnos explica que “resulta senzill imaginar com s’han de sentir totes aquestes persones que han patit experiències terriblement traumàtiques i que porten cinc mesos tancades en camps com el de Moria”, un camp on no existeix la privacitat i on hi ha llargues cues per rebre menjar, anar al bany o per tan sols, agafar aigua.

MSF demana al govern grec que no utilitzi la pandèmia com una excusa per tancar als refugiats. Ha insistit en que els avaluï i tingui en compte que les restriccions de moviment imposades estan afectant la salut física i mental de milers de persones que ja es trobaven en una situació de greu vulnerabilitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —