Multa de 800.000 euros a Amazon per cessió il·legal de treballadors. Inspecció de Treball també sanciona quatre empreses subcontractistes amb 360.000 euros.
Per ACN i Redacció
Publicat el 14 de juny 2020

La multinacional nord-americana de la distribució Amazon ha estat sancionada per la Inspecció de Treball amb una multa de 817.515 euros per cessió il·legal de treballadors, segons ha avançat TV3 i han confirmat a l'ACN fonts del Departament de Treball. 

En concret, la Inspecció de Treball ha constatat que quatre empreses subcontractistes han cedit fins a 350 treballadors a Amazon, que els utilitza per tasques de repartiment sota les seves ordres i direcció per bé que estan contractats per les altres firmes.

Les quatre empreses subcontractistes també han estat sancionades amb 360.000 euros en total. Les sancions afecten les dues societats d'Amazon (Amazon Spain i Amazon Road) i les subcontractistes Ara Vinc, Instapack, Nopar i One Motion.

Segons el Departament, els treballadors afectats es troben en situació de precarietat laboral, amb uns salaris "molt inferiors" als que haurien de rebre, amb jornades laborals "abusives", amb contractes temporals i sense representació sindical.

 

Ara la Inspecció de Treball considera que les 350 persones afectades haurien de passar a formar part de la plantilla d'Amazon, un extrem que queda subjecte a l'evolució i resolució de l'expedient.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —