Miquel Buch
Per ACN
Publicat el 06 de juliol 2020

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha advertit que les autoritats sancionaran els ciutadans que no respectin el confinament del Segrià amb multes "entre els 100 i els 600 euros". Buch ho ha explicat al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. El conseller ha detallat que hi ha uns 25 controls de Mossos d'Esquadra per controlar les entrades i sortides a la comarca del Segrià, un dispositiu força més gran que el que es va muntar a la Conca d'Òdena, on n'hi havia 8. De fet, la policia catalana serà també l'encarregada de controlar els usuaris dels trens. Buch ha volgut deixar clar que els empadronats al Segrià podran tornar a casa seva, tenint en compte que hi ha força gent que aquests dies està de vacances.

Buch ha explicat que aquest dilluns podran obrir "les botigues, els negocis i els bars" i que "si hi ha algun treballador que viu fora i ha d'entrar a treballar, ho podrà fer". Amb tot, ha destacat que "només es pot entrar i sortir per necessitat laboral o força major" i ha afegit que la gent de la demarcació de Lleida que hagi d'anar al metge podrà travessar el perímetre de seguretat.

El conseller ha dit que el perímetre de seguretat no només serà pels cotxes, "sinó també pels trens". "S'haurà de regular amb les mateixes condicions que el trànsit rodat", ha afegit. En aquest sentit ha recordat que "si hi ha algun treballador ha d'entrar o sortir del Segrià ho haurà de fer amb un certificat autoresponsable de desplaçament" i que a partir de dimarts també es requereix el certificat de l'empresa.

Buch ha destacat que la decisió de confinar el Segrià no s'ha pres unilateralment i que va ser "consensuada i d'acord amb les dades i recomanacions dels experts". "Qualsevol mesura de prevenció és poca", ha afegit. Finalment, el conseller ha explicat que el confinament del Segrià serà d'entre 10 i 15 dies tot subratllant que és "prematur" dir-ho amb exactitud ara.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —