Els museus de Barcelona reobren amb un terç de l'aforament
Per ACN
Publicat el 02 de juny 2020

Una desena de museus de Barcelona han obert aquest dimarts les portes al públic amb un terç de l'aforament habitual. Fins al 30 de juny, l'accés als museus tindrà un descompte d'un 50 % per tal de dinamitzar la tornada als espais expositius.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, juntament amb el tinent d'alcalde Joan Subirats, ha visitat aquest dimarts al matí el Museu Frederic Marès i el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), dos dels equipaments que reprenen l'activitat presencial amb recorreguts segurs, cita prèvia i mascareta obligatòria. Colau ha assegurat que la menor presència de visitants és una oportunitat per retrobar el públic local i que redescobreixin espais culturals de la ciutat, un bé essencial en temps de crisi.

Aquest dimarts obren a partir de les 15 h i amb un terç de l'aforament habitual el Born CMM, el Museu d'Història de Barcelona, el Museu del Disseny, l'Arxiu Fotogràfic, el Castell de Montjuïc, el Museu Etnològic i de Cultures del Món, el Museu Frederic Marès i el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

El CCCB tornarà a obrir portes el 12 de juny

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) reobrirà les portes el divendres 12 de juny. Ho farà amb una versió adaptada de l'exposició "Gameplay. Cultura del videojoc", la qual s'allargarà fins al 30 d'agost. Després de 90 dies tancat, l'equipament busca continuar sent un espai de vida pública i un punt de trobada i de vincle amb el barri i el món.

"Gameplay. Cultura del videojoc" planteja un recorregut per la història del mitjà, el llenguatge del videojoc, l’experimentació i la innovació artística i els videojocs polítics i crítics a través de més de 40 punts audiovisuals, documents i maquinari històric, creacions indie recents i actuals, projectes de recerca locals, i una desena d'instal·lacions d'artistes internacionals: Mary Flanagan, Joan Leandre, Harun Farocki, Lawrence Lek, LaTurbo Avedon, Mónica Rikić i Blast Theory.

Programació d'estiu

Un casal d’estiu, la col·laboració amb el Grec 2020, la Pantalla Interior, els debats i la resta d’activitat en línia conformaran una programació d’estiu als espais i les instal·lacions del CCCB que garantirà les mesures de seguretat i d'higiene exigides per part de les autoritats sanitàries, tant per als visitants del centre com per als treballadors.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —