WIKIMMEDIA COMMONS
Per ACN
Publicat el 11 de març 2021

L'Heliogàbal, una de les sales més rellevants de Barcelona pel que fa a la música de petit format, ha reobert amb un cicle de concerts en horari de vermut que s'allargarà cada cap de setmana de març. L'encarregat de donar el tret de sortida ha estat David Carabén, que ha ofert un concert intimista, amb només 20 persones, on no han faltat alguns dels seus temes més coneguts com Un tros de fang o Qui n'ha begut. El director del bar, Albert Pijuan, ha explicat en declaracions a l'ACN que tenia "moltes ganes" de reobrir. "A l'àmbit econòmic no funciona", assegura tot afegint que només és viable gràcies a les subvencions de la Generalitat per compensar les pèrdues per la reducció d'aforament en espais escènics i musicals.

El cicle, encetat amb David Carabén, continuarà el 13 de març amb Jonás de Murias, el 14 de març amb Lluís Cabo, el 20 de març amb Joan Colomo, el 21 amb Anaïs Vila i el 28 amb Esperit! Tots els artistes oferiran dos concerts al migdia, de manera que 40 persones podran gaudir d'aquests concerts de petit format. El director de la sala, Albert Pijuan, ha explicat que totes les actuacions es fan "en horari de vermut i en cap de setmana" perquè és quan poden "tenir barra". "Tampoc té massa sentit fer un concert en un bar sense la teva cerveseta", ha considerat.

A més dels concerts en horari de vermut, l'Heliogàbal ha posat en marxa un nou cicle anomenat Segells Residents, en què petits segells discogràfics i entitats musicals programaran quatres o cinc actuacions al mes. "Els volem donar visibilitat perquè fan una feina imprescindible pel teixit cultural de base, els artistes emergents", ha destacat el director del bar. Inaugurarà el cicle Las Pibas Producen, una associació cultural feminista que, coincidint amb els actes del Dia de la Dona Treballadora, programarà cinc actuacions al març. Tres d'elles es faran a l'Heliogàbal: la rapera Elane (9 de març), el col·lectiu de rimadores Clikapika (16 de març) i la cantant Magalí Sare i la violoncel·lista Marta Roma (23 de març).

Tot i que la sala de concerts té l'agenda ben plena aquesta primavera, el seu propietari creu que la seva "perspectiva de futur és complicada perquè l'ajuda de la Generalitat per compensar la reducció de l'aforament només serà vigent fins a finals de maig". "A l'estiu no sabem què farem", explica amb resignació.

En ser preguntat per la situació econòmica del bar, Pijuan reconeix que és complicada perquè el seu "problema és anterior a la Covid" i segueix amb el seu deute de 250.000 euros. El local va iniciar una important reforma fa cinc anys per poder complir la nova ordenança municipal de les sales de petit format, una inversió vinculada a uns ajuts que no han arribat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —