La música de la Mercè sonarà en nous escenaris i amb espais reduïts
Per Redacció i ACN
Publicat el 07 de setembre 2020

Com la resta d'activitats d'aquestes festes de la Mercè, la programació musical també s'adapta a la crisi sanitària. Des del 23 al 27 de setembre, 14 espais amb aforaments reduïts i controlats acolliran més de cent artistes, la majoria dels quals d’àmbit local. Aquests actuaran des dels respectius programes del BAM (Barcelona Acció Musical), BAM Cultura Viva i Mercè Música. 

Gran part de la programació es desenvoluparà en horari diürn, amb concerts al matí, tarda i vespre. Entre els nous escenaris escollits, trobem l’antiga presó Model, la Casa de l'Aigua, el Teatre Grec, el Camp Nou, el Parc Güell, els Jardins del Doctor Pla i Armengol, la plaça major de Nou Barris, l’Aparcament de la Mar Bella i l’Anella Olímpica. 

El delegat de Drets Culturals de Barcelona, Daniel Granados, ha assenyalat que la programació de La Mercè busca "visibilitzar i socialitzar una enorme diversitat de realitats en tots els sentits: identitats d'origen, de llengua, d'estils i de gènere". La programació "posa en valor un actiu de Barcelona com una cultura mestissa i cosmopolita". En aquesta línia, també ha recalcat que la programació inclourà varietat d’estils: cultura popular tradicional, pop, música contemporània, trap i músiques urbanes.

Pel que fa a la quota de gènere, del total de grups programats amb líder, un 61% estan encapçalats per dones. Pel que fa als grups sense líder, un 47% tenen presència de dones i un 10% estan formats íntegrament per dones. 

En qüestió de pressupost, Granados ha declarat que serà similar al de l’any passat, i que estarà al voltant del milió d’euros. 

Mesures de seguretat

Granados ha explicat que, com Barcelona es troba en fase 2, es mantindran les distàncies i les mesures de seguretat pròpies d’aquesta fase, tal i com va passar amb Sala Barcelona. 

L’accés als concerts es realitzarà mitjançant un sistema telemàtic de reserva prèvia que la ciutadania haurà de gestionar a través del web de la Mercè, així com de l’aplicació mòbil de la Mercè 2020, disponible de forma gratuïta per Android i IOS. També s'habilitarà un canal de reserva telefònica. A partir d'aquest dimarts dia 8 es podran reservar un màxim de 2 entrades per dia i per persona pels concerts del BAM i un màxim de 5 entrades per dia i per persona pels concerts del BAM Cultura Viva. El dimecres 9 de setembre es podrà reservar un màxim de 2 entrades per dia i per persona pels concerts de Música Mercè.

D’altra banda, alguns dels concerts seran retransmesos via streaming a través de Betevé i BcnCultura. Granados ha recalcat que hi haurà fins a nou directes diaris i uns 27 concerts que seran retransmesos a través de Betevé. 

BAM (Barcelona Acció Musical)

Pel que fa a la programació del BAM, es descentralitzarà arreu de la ciutat per poder celebrar els concentra sense aglomeracions. S’habilitaran fins a 5 espais diferents, que concentraran una quarantena d’actuacions. 

Quant a la programació del BAM (Barcelona Acció Musical), s’escampa per tota la ciutat per poder celebrar els concerts sense aglomeracions i seguint tots els protocols de seguretat. Fins a 5 espais acolliran la quarantena de concerts programats.  Als ja habituals espais de la Plaça Joan Coromines, el Parc del Fòrum o l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, s’hi sumen dos nous espais recuperats: l’Antiga Presó Model i la Casa de l’Aigua.

Entre els artistes que acollirà el BAM trobem el londinenc Leifur James, els andalusos Califato ¾, però sobretot una nòmina d'artistes catalans com Arnau Obiols, Núria Graham, Raynald Colom, 12Twelve, Za! & la Megacobla, entre molts altres.

Al seu torn, l’escenari del Grec veurà desfilar artistes de la talla de Maria del Mar Bonet amb Toti Soler, Roger Mas, Joan Garriga i Sabor de Gràcia. 

Els altres escenaris estaran plens dels fans de l’Enric Montefusco, la Maria Rodés, Tribade, Jazzwoman, Miqui Puig, Brighton 64, Giulia Valle, Suu, Lildami, Dolo Beltran, Unfinished Simpathy, Maika Makowski o The New Raemon.

BAM Cultura Viva

Aquest programa va sorgir arran d’una convocatòria pública on es van presentar més de 500 artistes, la majoria dels quals formen part d’organitzacions veïnals i teixit associatiu de barri. Es durà a terme els dies 24, 26 i 27 de setembre al Recinte Fabra i Coats. S’hi podrà gaudir de més de vint propostes artístiques de proximitat, en un espai relaxat, per a tots els públics i tots els gustos.

Finalment, les ràdios musicals catalanes canvien del tradicional escenari de l'Avinguda Maria Cristina, i aniran a l’Anella Olímpica. Dijous 24 acollirà les actuacions de la programació d’Europa FM, amb Blaumut i Varry Brava. Dissabte 26 serà el torn de Cadena100, que compta amb els concerts de Siderland i Hotel Cochambre. Diumenge 27 estarà protagonitzat per la programació d’ELS40 amb les actuacions de 31FM i Flashy Ice Cream.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —