Nadia.
Per EFE
Publicat el 03 de setembre 2021

L'escriptora i activista afganesa Nadia Ghulam, que fa anys que resideix a Espanya, publicarà el dia 23 de setembre un àlbum il·lustrat, dirigit als més petits, El país dels ocells sense ales, que en versions en català i castellà, mostrarà les conseqüències de la guerra i la crisi dels refugiats.

Il·lustrat per Mona Brunet i publicat per La Galera, al llibre, Ghulam, que tenia vuit anys quan una bomba va caure sobre casa seva a Kabul i li va provocar cremades per tot el cos, se serveix del personatge de la petita Bibí i la seva família per explicar el que els passa al país dels ocells sense ales el dia que hi apareixen centenars d'aus diferents.

La vida de Bibí i els seus canviarà totalment, ja que el foc i la por ho comencen a arrasar tot, de manera que han de fugir per sobreviure.

L'autora vol amb aquest conte, per a nens a partir dels sis anys, "parlar de les persones que fugen per tenir una llar i un lloc de resguard".

El llibre el va començar a escriure a l'illa de Lesbos el 2019 i el dedica a "els seus refugiats" així com al seu país i "als nens més vulnerables i a totes les persones que una vegada i una altra han de lluitar perquè creixin les seves ales per volar i trobar un niu".

Alhora, convida tots els lectors a lluitar per la pau, que "és una cosa fràgil i l'hem de cuidar i protegir".

Nascuda a Kabul el 1985, Nadia Ghulam va deixar l'Afganistan l'any 2006 i després de viure moments d'adversitat i penúria, ara resideix a Badalona (Barcelonès) com a refugiada, treballant com a educadora social i activista pels drets humans i la pau.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —