Francisco Reynés, director de Naturgy, durant un acte a Londres el 2018.
Per ACN i Redacció
Publicat el 27 de maig 2020

Més de 125.000 famílies de tot l'Estat han demanat a Naturgy un ajornament de les factures d'electricitat i gas des que va esclatar la crisi del coronavirus. Així ho ha assegurat el president de la companyia, Francisco Reynés, durant la junta general d'accionistes celebrada aquest dimarts de forma telemàtica.

El directiu ha reconegut que es tracta d'un volum de clients "considerable" i ha recordat que Naturgy ja va oferir aquesta solució el passat mes de març, pocs dies després que es decretés l'estat d'alarma. Malgrat tot, Reynés ha assenyalat que l'empresa disposa de més de 10.000 milions d'euros de líquid per fer front a la crisi actual. "Amb aquesta quantitat podem dormir tranquils; estem en una situació de gran fortalesa financera", ha afirmat.

En aquesta línia, Reynés ha respost que l'empresa no preveu signar cap Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). El directiu ha comentat que és una opció que "no es planteja" i que, des de la companyia, prefereixen "arribar a acords de forma individualitzada amb els treballadors per evitar prendre accions de forma unilateral".

Naturgy també ha anunciat que "revisarà el seu pla estratègic" per les possibles conseqüències de la crisi del coronavirus, que ha provocat unes caigudes de valor insòlites en els preus del petroli i el gas. Malgrat això, la companyia no ha volgut donar unes xifres clares de quin pot ser l'impacte de la Covid-19, ja que "el problema econòmic mundial pot ser incert", i ha aclarit que no es modificarà la retribució als accionistes.  

L'empresa energètica va tancar el 2019 amb un benefici net de 1.401 milions, una xifra que contrasta amb els 2.800 milions de pèrdues de l’any anterior. A més, la companyia energètica també va reduir el nivell d'endeutament respecte a l'exercici de 2018, ja que va augmentar un 6% l'ebitda (benefici abans d'interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) i va arribar als 4.668 milions d'euros.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —