Neix Espai.Mèdia
Per Redacció
Publicat el 13 de setembre 2021

El grup Comunicació 21 ha creat Espai.Mèdia, el primer diari centrat en l'economia i la indústria espacial de Catalunya. El mitjà pretén ser un "punt de trobada" de tots els actors que participen en el sector i difondre, amb "voluntat pedagògica", les activitats que es desenvolupin al voltant del sector espacial català. Des del grup han afirmat que actualment existeix un "buit informatiu" pel que fa a aquest sector, i afegeixen que l'existència d'aquest mitjà contribuirà a convertir Catalunya en un "referent en la cultura i el sector espacial". El responsable del mitjà serà el periodista Quim Miró.

"Farem que l’espai de comunicació català disposi d’un mitjà en llengua pròpia que sigui referent en l’àmbit del sector espacial lligat a una activitat de futur que generarà a llarg termini canvis sistèmics en els models d’organització social i la vida de les persones", ha indicat l’editor de Comunicació 21, David Centol.

Espai.Mèdia pretén facilitar la gestió del coneixement i sumar esforços als del Govern, als de les empreses privades que participen de l’estratègia New Space i als dels centres d’investigació, per convertir Catalunya en un referent de la cultura i el sector espacial.

L'estratègia NewSpace de Catalunya

L'estratègia NewSpace, impulsada pel vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, pretén convertir Catalunya en un "pol d'innovació, lideratge i d'atracció de talent" en l'àmbit de la indústria espacial. L'epicentre d'aquest projecte resideix en l'Agència Espacial de Catalunya, i tal com explica Comunicació 21, s'espera que fins al 2025 aquesta nova indústria generi 280 milions d'euros de facturació i 1.200 llocs de treball.

A més, el projecte pretén consolidar el lideratge de Catalunya en el camp dels nanosatèl·lits, multiplicar per 2,5 el teixit empresarial català vinculat al sector espacial i per 6 la seva facturació; tot això col·laborant amb el sector privat i amb centres de recerca i innovació com el NanoSat Lab – UPC i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —