Una pila de roba per reciclar
Per EFE
Publicat el 09 de febrer 2022

"El nostre objectiu és contrarestar l'impacte en el canvi climàtic generat per la indústria de confecció de roba". L’associació Moda Sostenible Barcelona ha anunciat aquest matí en un comunicat el naixement de The Trashion Fab. Es tracta d’una iniciativa que ofereix un servei de recollida selectiva de residus tèxtils a tallers de confecció local a Barcelona.

És un projecte coral en el qual participen, a més de Moda Sostenible Barcelona, altres entitats ecologistes com Upcycling Barcelona i Solidança Treball. La posada en marxa d’aquesta iniciativa respon a la nova legislació europea que obliga els països de la UE a començar la recollida selectiva de residus tèxtils a partir de l'1 de gener de 2025.


El projecte també inclou un curs de formació en ecodisseny de moda sostenible per educar en tècniques de reciclatge tèxtil i en el tall i confecció de peces amb residus de roba. Les entitats organitzadores expliquen que les alumnes del curs són "vuit dones en situació de vulnerabilitat, que es preparen per poder exercir tècniques d'aprofitament de roba i atendre les demandes laborals del sector tèxtil".

Actualment, el projecte està en fase pilot i subvencionat al 80% per l'Ajuntament de Barcelona mitjançant el programa "Impulsem el que fas". El 20% restant es finançarà mitjançant una campanya de micromecenatge iniciada aquest dilluns, en la qual els ciutadans poden participar aquí aportant una ajuda econòmica.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —