Dron
Per EFE i Redacció
Publicat el 04 d’octubre 2020

L'organització de la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL) ha anunciat que alguns equips utilitzaran drons i fins a robots en les labors de desinfecció d'estadis després dels partits. La primera experiència es portarà a terme a l'estadi Mercedes-Benz, un escenari amb capacitat per a 71.000 espectadors que és casa dels Falcons, l’equip d’Atlanta.

Obrirà les seves portes als afeccionats l'11 d'octubre per al partit contra els Panthers de Carolina. Fins avui s'han jugat dos partits de la nova temporada regular al Mercedes-Benz, però sense públic degut a la pandèmia. No obstant això, diumenge passat es va fer una prova en donar accés a unes 500 persones, entre familiars dels jugadors, directius i amics associats, durant el partit contra els Bears de Chicago.

La desinfecció la faran els drons de l'empresa Lucid Drone Technologies, amb seu a Charlotte (Carolina del Nord). Utilitzen filtres de polvorització electroestàtica per a una distribució uniforme de productes químics desinfectants de grau mèdic, que inclouen un inhibidor que evita que els bacteris i els virus s'adhereixin a les superfícies sense deixar residus. La solució d'àcid hipoclorós no tòxic compleix amb els estàndards de l'Agència de Protecció Ambiental (EPA), segons la companyia.

 

On no arriben els drons, ho fan els robots

Els Panthers es preparen també per a rebre aquest diumenge a afeccionats, però part del treball de neteja i bioseguretat serà encomanat a un robot “destructor de gèrmens”, que ja s’ha utilitzat en vestuaris, oficines i altres parts de l’edifici. Així ho ha anunciat Tom Glick, el president dels Panthers. 

El robotXenex LightStrike és l'únic, segons la companyia, que emet raigs UV de xenó que mata al nou coronavirus en dos minuts amb un 99,9% d’efectivitat.  Tot plegat permetrà que l'equip de Carolina del Nord aculli 5.240 afeccionats al seu estadi, el Bank of America, per al partit del diumenge contra els Cardinals d'Arizona.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —