La nit de la 'plantà' passada per aigua
Per Redacció
Publicat el 02 de setembre 2021

El pas de la depressió aïllada en zones altes (DANA) va arribar ahir a la ciutat de València i va deixar una gran quantitat de pluja i tormenta elèctrica durant l'esperada nit de la 'plantà'. La pluja, els trons, els llamps i el vent, que ha arribat als seixanta km per hora, van ser els protagonista de la nit en la qual s'havien de col·locar tots els monuments fallers per a que avui la Junta Central Fallera (JCF) els avalués.

La falla de la meditadora torna al carrer

La falla que es va fer famosa durant la pandèmia per aparèixer amb una mascareta que li cobria la cara ha tornat al carrer 500 dies després. Les fortes pluges van fer malbé el rostre de la 'Meditadora', la falla municipal que no va poder aguantar la tromba d'aigua que va caure a partir de les deu de la nit a tota la ciutat. La part inferior de la falla es va esquinçar la peça que simbolitzava la suspensió de la festa al març del 2020.

Avaluació de les destrosses i de les falles

La JCF ha decidit que el jurat iniciï avui al matí el seu recorregut per les diferents demarcacions falleres per a avaluar els monuments repartits per ciutats com València, malgrat les pluges torrencials que es van produir anit durant la 'plantà'.

La decisió s'ha adoptat a primera hora d'aquest matí, després de valorar la situació i veure "l'esforç de moltíssimes comissions i artistes per a veure plantada i acabada la seva falla", de manera que el jurat ha sortit ja de la seu de la JCF per a visitar les falles, segons informa l'organisme faller.

Les comissions falleres estan avaluant els danys que les intenses tempestes han causat en els seus monuments, com en la comissió El Toll de Catarroja (València), on dues persones van haver de ser rescatades després de caure la falla.

Segons la Junta Central Fallera, durant la nit han caigut diverses falles en la localitat de Sagunt, mentre que a la ciutat de València s'han produït desperfectes en nombrosos monuments, com els de les comissions Enginyer Manuel Maese, en L'Antiga de Campanar, en Pere III el Gran -on ha caigut algun ninot- o en Emilio Baró-Enrique Ginesta, en Benimaclet.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —