- podcasts -
Per Roger Marcé
Publicat el 23 de desembre 2020

Els Quadres Sonors són assajos sonors sobre la posada en escena d’un quadre o una fotografia. Hi preval la descripció plàstica d’un ambient, la sonorització psicològica d’un estat subjectiu d’interpretació i la capacitat d’associar el disseny de la veu i l’estil formal amb l’avantguarda corresponent.

Demanem a l'autor, Roger Marcé, per què ha escollit Nighthawks (1942), d'Edward Hopper

"Nighthawks és un quadre que sempre m'ha fascinat per la seva estètica realista. Així que adaptar-lo sonorament i abordar-lo des d'un punt de vista psicològic, per mi era tot un desafiament. He intentat donar veu als anomenats noctàmbuls, des d'Edward Hopper fins als seus integrants.

Tots ells són la veu de la nit, de la ciutat contemporània, la incomunicació, de l'època —el desembre de 1943, l'atac a Pearl Harbor i l'entrada d'Estats Units a la guerra. És el sentiment i l'ambient d'un moment històric per Amèrica, en vistes a un Nadal trist.

En l'actualitat, entrats en la guerra de l'actual pandèmia, el nostre Nadal tampoc serà allò que esperem, amb el record dels que ens han deixat i la celebració reduïda de familiars i amics. Més units i separats que mai, hem de veure llums i saber treure somriures de les fredes nits".

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —