Sant Joan
Per Redacció
Publicat el 24 de juny 2020

Les celebracions en família i les festes en grups més reduïts han substituït aquesta nit les grans celebracions multitudinàries a platges i fogueres. La revetlla s'ha viscut a tot el país amb menys incidents que els anys anteriors, i els bombers han fet menys sortides.

Amb les platges tancades i a falta del balanç definitiu, els Bombers de la Generalitat han atès 709 serveis al llarg de la revetlla de Sant Joan, entre les 20 h del dimarts i les 8 h d’aquest dimecres, segons el balanç definitiu. Aquesta xifra representa un 39,7 % menys en relació amb la revetlla de l'any passat, durant la qual els bombers van atendre 1.175 avisos. La majoria dels serveis han estat per atendre incendis a mobiliari urbà, vehicles i habitatges, i no s'han registrat incidents importants. Segons informen els bombers en un comunicat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona és on més han actuat, i el Vallès Occidental és la comarca on s’han atès més serveis. 142 persones han rebut assistència mèdica als hospitals i centres d'urgència d'atenció primària (CUAPs) de tota Catalunya, un descens del 42 % respecte al 2019. D'aquestes 142 persones ateses, 105 ho han estat a centres de les comarques de Barcelona, 11 a les comarques de Tarragona, 14 a les de Girona, 8 a les de Catalunya Central, 1 a l’Alt Pirineu i l’Aran i 3 a les Terres de l’Ebre. Pel que fa al tipus de lesions, s'han registrat 62 cremades lleus, 11 de greus, 35 traumatismes i/o amputacions i 34 lesions oculars. Entre tots els casos atesos, hi havia 71 menors d’edat, 39 menors d’11 anys i 32 menors entre 11 i 17 anys.

Dels 709 serveis, més de la meitat (445) s’han fet a partir de la mitjanit. La majoria han estat per atendre incendis a mobiliari urbà, vehicles i habitatges (401). De focs de vegetació se n’han atès 194.

Des de la mitjanit, cal destacar un servei de Sallent (Bages), de les 4.51 h, en què els Bombers de la Generalitat han hagut d’accedir a un vehicle caigut a un barranc d’uns 50 metres de fondària a les Forques. Un cop han arribat baix, han constatat que no hi havia cap persona a l’interior. També han revisat els voltants, però no ha aparegut ningú.

L'incident més greu ha estat a causa d'un incendi a un pis de Cornellà de Llobregat, poc abans de la mitjanit, al qual han calgut 5 dotacions. Una persona ha resultat ferida, amb cremades a les cames i al tòrax.
 
A Begur (Baix Empordà), alertats a les 2.32 h, els bombers també han hagut de treballar en un incendi que ha destruït els fogons i els armaris superiors de la cuina d’un hotel, ubicat al carrer de Sant Miquel. La Policia Local ha evacuat totes les persones que hi havia a l’interior de l’establiment i ningú no n’ha resultat ferit. Un cop apagat el foc, a les 3.05 h, els Bombers han ventilat les dependències afectades i poc després tothom ha pogut tornar a entrar a l’edifici.
 

El 112 ha rebut fins a les 8 h 4.116 trucades, 2.603 de les quals per incidents relacionats amb la revetlla. L'incident més greu ha estat a causa d'un incendi a un pis de Cornellà de Llobregat, poc abans de mitjanit, al qual han calgut 5 dotacions. Una persona ha resultat ferida, amb cremades a les cames i al tòrax.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —