Les Nits d'Acústica acolliran artistes com ara Nathy Peluso, Manel, Oques Grasses i Rigoberta Bandini
Per ACN
Publicat el 22 de juliol 2021

Nathy Peluso, Oques Grasses, Zoo, Manel, Rigoberta Bandini, Els Pets o Macaco són els caps de cartell de Les Nits d'Acústica, la versió adaptada a la covid del festival Acústica de Figueres. Per a aquesta nova edició, han programat una vintena de concerts gratuïts i de pagament que es faran a quatre escenaris de la ciutat. Les Nits d'Acústica, que es farà del 26 al 28 d'agost, recupera espais emblemàtics al centre com la plaça Catalunya, la plaça Josep Pla i el Teatre Jardí i manté l'espai Parc de les Aigües estrenat el 2020. El director del festival, Xavi Pascual, remarca que "el festival serà segur, amb mascareta obligatòria, separació entre unitats afectives, entrades esglaonades i aforaments limitats".

Tornen Les Nits d'Acústica a Figueres. El director del festival Acústica, Xavi Pascual, ha recordat que aquest és el format adaptat a la pandèmia i que és la fórmula escollida perquè és la que garanteix continuar programant i complir amb les mesures sanitàries per evitar la propagació de la covid-19.

Presenten el festival quan falta poc més d'un mes perquè comenci. No és casual. Pascual ha recordat que els darrers mesos s'ha passat del toc de queda i el confinament comarcal quan semblava que "no es podria fer res" a un moment que portava a pensar que fins i tot es podria fer un festival "normal": "Hem passat per molts estadis i al final hem triat fer Les Nits d'Acústica novament perquè és el format que garanteix que l'Acústica es pugui dur a terme".

No caldrà fer test d'antígens

El director del festival remarca que Les Nits d'Acústica "complirà amb tots els requisits i protocols publicats": "Serà segur, amb mascareta obligatòria, un seient de separació entre unitats afectives, traçabilitat de dades, entrades i sortides esglaonades i aforaments limitats. Tot allò que s'ha demostrat que és un èxit i fa que els esdeveniments siguin segur". L'objectiu: convertir Figueres en "l'epicentre musical del país" durant tres dies".

Després de les experiències de festivals sense distàncies de seguretat (com el Vida, el Canet Rock o el Cruïlla), Pascual ha volgut esvair dubtes i ha recordat que a Figueres els concerts seran amb cadira assignada i distància social. Per tant, no caldrà fer tests d'antígens.

Per a aquesta edició, han triat l'eslògan "la cultura també cura" per fer un pas més enllà del que es va popularitzar arran de la pandèmia reivindicant que la "cultura és segura". "En alguns moments de la pandèmia s'ha estigmatitzat o criminalitzat la cultura, però és necessària perquè ens fa més lliures i ens ajuda a empoderar-nos més davant de situacions com aquesta".

Les Nits d'Acústica programa una vintena de concerts a quatre escenaris de la ciutat. La segona edició de Les Nits d’Acústica tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d'agost. Cada dia es faran un mínim de sis concerts simultanis entre les sis de la tarda i les dues de la matinada. En cas que hi hagi restriccions horàries, s'avançaran els horaris dels concerts per acabar a dos quarts d'una de la matinada.

El festival tornarà a combinar concerts amb entrada lliure i reserva prèvia amb concerts de pagament. Pascual ha subratllat que han treballat intensament per oferir a preu reduït per a les propostes de pagament d'entre 6 i 18 euros. Les entrades surten a la venda aquest dimecres a les vuit del vespre.

Per a tots els públics

La programació compta amb grans artistes del moment com l'argentina amb un peu a Barcelona, Nathy Peluso o les propostes de Manel, Oques Grasses, Zoo, Rigoberta Bandini, Macaco o Els Pets. L'Acústica també aposta per l'escena emergent, "marca de la casa" i hi actuaran Marcel i Júlia, Ginestà, l'artista empordanesa Joina i els guanyadors del Sona9, Reïna. Finalment, seguint amb la voluntat de donar suport al talent local, l'Acústica ha fet una crida de grups emergents de la ciutat de Figueres. En total han rebut més de vint propostes i els tres grups seleccionats són Somboits, Entresol2a i Guillola.

La programació familiar, l'Acustiqueta, compta amb Xiula, un dels grups més en forma d'aquesta temporada, i amb els habituals al festival Di-versiones, que faran dos passis.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —