El Hajj, l'esdeveniment que normalment atrau milions de participants, serà reduït a menys de 10.000 a causa del coronavirus
Per EFE i Redacció
Publicat el 24 de juny 2020

El Ministeri del Pelegrinatge de l'Aràbia Saudita va anunciar ahir que aquest any només podran fer el pelegrinatge a la ciutat santa de la Meca, l'anomenat Hajj, un nombre limitat de persones de diferents nacionalitats però que ja es trobin al regne, a causa del perill que encara representa la pandèmia del coronavirus.

El regne havia demanat suspendre els plans de viatge per a la peregrinació anual a la Meca, previst a finals de juliol, però fins ara no havia pres una decisió sobre el multitudinari esdeveniment religiós; la qual cosa va mantenir en suspens milions de fidels de tot el món.

Finalment, la decisió ha estat presa "a la llum de la persistència d'aquesta pandèmia", perquè "el ritual sigui segur" i "compleixi amb les mesures preventives i de distanciament social", segons un comunicat del Ministeri encarregat del pelegrinatge.


Així mateix, ha indicat que la limitació del nombre de pelegrins té el propòsit de "preservar l'ànima humana" d'acord amb la llei islàmica. El pelegrinatge anual a la Meca és un dels cinc pilars de l'islam, que tot musulmà ha de realitzar un cop a la vida si les seves condicions físiques i econòmiques ho permeten.

El pla per protegir la salut dels participants del pelegrinatge inclou regles estrictes de distància de seguretat, la incorporació de tests de la Covid-19 obligatoris, que els majors de 65 anys no hi podran participar. A més, les persones que completin el Hajj hauran de quedar confinats durant un cert temps.

L'Aràbia Saudita ja havia suspès el març la Umrah o peregrinació menor, la qual es pot fer al llarg de tot l'any i atrau milions de pelegrins, els quals gasten anualment fins a 26.000 milions de rials saudites (uns 7.000 milions de dòlars), segons estimacions de la Cambra de Comerç de la Meca.

Abans de la pandèmia, la Meca normalment rebia milions de musulmans cada any. El 2019, gairebé dos milions i mig de musulmans van acudir-hi durant el Hajj, entre els quals es trobaven més de 600.000 saudites. Que se sumen als 19 milions que ho van fer durant la Umrah, segons xifres oficials.

 

El pelegrinatge a la Meca l'agost del 2017

El Hajj l'agost del 2017

El Hajj l'octubre del 2012

Fa només dos dies que les autoritats van reobrir al voltant de 1.500 mesquites de la ciutat santa després de tres mesos de clausura per culpa del coronavirus, les quals van ser les últimes del país en poder tornar a rebre fidels. Actualment, l'Aràbia Saudita és un dels països de la regió més afectat per la Covid-19, amb més de 3.000 casos diaris i un total de 161.005 infectats i 1.307 morts.

No obstant això, no és la primera vegada que el pelegrinatge es veu restringit per motius sanitaris. Durant el brot del virus de l'Ebola a l'Àfrica occidental entre el 2014 i el 2016, el regne va prohibir l'entrada de fidels procedents de països com la República Democràtica del Congo. Els nacionals d'aquest país també van ser vetats l'any passat.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —