La nostàlgia, clau en la programació de plataformes de streaming, diu UOC
Per EFE
Publicat el 24 d’agost 2021

La "nostàlgia" és un dels principals factors que explica per què les plataformes de streaming estan reprogramant sèries antigues que han estat tot un èxit i han impactat sobretot en el públic millennials, segons la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). D'acord amb la institució, els retrobaments de Física o química i Friends, les noves temporades d'El internado, iCarly o Los hombres de Paco i la seqüela de Sexo en Nueva York són alguns exemples de sèries que s'estan afegint als catàlegs d'aquestes plataformes malgrat haver estat estrenades en canals de televisió tradicionals.

Per l'Elena Neira, professora col·laboradora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, "té sentit que així sigui", ja que "hi ha hagut un canvi en el consum de ficció i normalment les plataformes solen tenir els drets de les sèries originals, la qual cosa permet a l'audiència (tant antiga com nova) posar-se al dia".

A més, ha apuntat, "aquest tipus de reestrenes (revivals) i reinvencions (reboots) són particularment avantatjosos, atès que l'audiència del programa original és una base sòlida sobre la qual construir el llançament i, a més, permet reintroduir aquest contingut a una nova generació". "És menys arriscat que plantejar una història completament nova", ha asseverat.

La professora també ha destacat els "impactes nostàlgics relacionats amb aquestes sèries o personatges en forma de mem, vídeo o fotografia" que, ha assegurat, "estan molt presents en el dia a dia dels millennials". Al seu judici, la creació de ficció basada en productes anteriors "ha vingut per quedar-se": "No crec que la reestrena sigui una moda passatgera en absolut. Ofereix garanties d'èxit i, per tant, es donarà prioritat a aquest tipus de projectes", ha dit per acabar.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —