El nou disc de Sidonie inclourà la seva primera cançó en català
Per Redacció i ACN
Publicat el 30 de maig 2020

El nou disc de Sidonie, El retorno de Abba, que veurà la llum a principis d'octubre, inclourà la primera cançó escrita en català del grup titulada 'Portlligat', que serà el pròxim single que donaran a conèixer. Així ho ha anunciat en una entrevista avui a l'ACN el cantant del grup, Marc Ros, que ha debutat recentment en el món literari amb la novel·la 'El retorn d'Abba', un llibre que, a banda de compartir el nom amb el nou treball, està molt lligat amb el disc.

"Havia escrit altres cançons en català, però no havien format part d'un disc de Sidonie", ha explicat Ros, que ha avançat que la cançó parla "d'un dels escenaris més potents de Catalunya i que és també un dels escenaris de la novel·la". Ros també ha explicat que el nou àlbum obrirà per primera vegada la porta a ritmes llatins com la cúmbia i la salsa dels anys seixanta influïda per la psicodèlia. Fa gairebé dos mesos van publicar el primer single del disc titulat Me Llamo Abba, amb la cantant Kimberley Tell.

 

Ros ha explicat que estan a punt d'acabar el disc i que només els queda incloure-hi algunes veus, fer la seqüència de les cançons que seguirà l'ordre dels capítols de la novel·la. "Ha estat molt difícil perquè estava fent les cançons al mateix temps de la novel·la", admet. Assegura que han buscat referents anteriors i no han trobat d'algú que hagi fet un llibre basat o que sigui la banda sonora d'un disc. Ros, però, assegura que no caldrà llegir la novel·la per escoltar el nou disc, però que evidentment el disc "amplia el món" del llibre.

Ros ha apuntat que s'hi introduiran percussions cubanes interpretades per un gitano català, el Rambo, amb uns cors d'uns catalans que viuen a Barcelona i que canten en castellà i francès. En aquest sentit, el cantant ha assegurat que hi haurà cançons que sorprendran els seus seguidors i potser en decebrà algun perquè hi ha temes que no sonaran al que es pensa que ha de sonar Sidonie.

La novel·la 'El retorn d'Abba' gira al voltant d'un triangle format per la cantant i compositora Abba, el cantant i lletrista dels Televisores Rotos, l'Hugo, i el fotògraf i realitzador, el Domènech. Per Ros, és "un cant a l'amistat en el context del món de la música" i reflexiona sobre "la comunicació entre éssers humans". 

Ros va començar a escriure-la, com "un acte inconscient" perquè no tenia previst escriure un llibre, però a finals del 2018 Sidonie va decidir prendre's un any sabàtic perquè no havien tingut vacances des del 98 quan el grup va començar a caminar. "Em vaig asseure, em vaig posar davant la pantalla de l'ordinador i vaig començar a teclejar sense saber on em portaria. Si hagués sabut el que em passaria i tots els mals que patiria segurament ho hauria deixat". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —