Tendencia TikTok
Publicat el 25 de novembre 2020

“Trollear”, “noob”, “carriar” , “lootear” i “gankear” són algunes de les paraules que només els amants dels videojocs entendran. Els gamers tenen el seu propi llenguatge amb diversos "dialectes" que varien segons el joc en què competeixen. L'univers gamer és difícil de comprendre, llevat que en formis part, per això la nova tendència de TikTok #DiccionarioGamer s'ha fet tan popular i ja acumula més de 8 milions de vídeos.

Per la resta de mortals, suposa treure el cap en un univers desconegut i intrigant.

Posem-nos en situació: imagina't que estàs jugant per primera vegada a WOW (World of Warcraft). En el xat global algú escriu “LFG”, i com que tu no tens ni idea de què significa aquestes sigles, et perds la partida de la teva vida. El #DiccionarioGamer serveix justament per això: per saber que LFG significa “looking for group”, que vol dir que el jugador està buscant formar un grup per combatre contra un monstre massa perillós. La major part d'aquestes paraules provenen de l'anglès.

Ja no és només quedar com a inculte o inculta dins del món gamer, sinó que també pots semblar una antipàtica. Per exemple, quan un jugador t'escriu “GG/WP” i no li contestes. Aquestes sigles signifiquen “bon joc, ben jugat” (Good Game/Well Played) i està ben vist que contestis. No s'hi perd res en ser ben educat, així que és important que t'assabentis dels codis ètics entre els gamers

@neburixtv

Like para otra parte del ##DiccionarioGamer ?

♬ La Curiosidad - Jay Wheeler & Dj Nelson & Myke Towers

“Aquesta tendència és interessant per diverses raons. Primer, perquè als gamers els hi fa molta gràcia, se senten identificats i ho comparteixen amb amics que també entenen el dialecte. I també perquè ajuda a entendre les paraules”, explica Jose Antonio Lara (@Joselarax), un gamer i tiktoker de 21 anys.

@ghattaxtasis

A que videojuegos jugais? Que palabras usais mas? ##diccionariogamer

♬ sonido original - Ghatta Rosso

Amb més de 78 mil seguidors en la plataforma, @Joselarax explica que quan va començar a jugar moltes vegades va haver de “preguntar a uns altres gamers què significaven certes paraules, o les buscava per internet”. Creu que aquesta eina és força útil per aquells que vulguin endinsar-se en la comunitat. “A més, és molt curiós per als qui no tenen ni idea del nostre dialecte”, afegeix.

@Joselarax va publicar el seu primer vídeo de #DiccionarioGamer mitjançant una paròdia del TikTok viral en què apareix una noia que deia: “No es diu Zara, es diu Sarah —amb accent americà”. Ell va adaptar aquesta mateixa estructura de “no es diu… es diu…”, però en llenguatge gamer i el vídeo va tenir centenars de visites. 

@joselarax

SÍGUEME PARA SABER MÁS TÉRMINOS GAMERS? ##diccionariogamer ##videojuego ##humor ##risa ##comedia ##gracioso ##viral ##parati ##destacame ##nosedice ##gamer ##lag

♬ sonido original - JoseLaraX

El tiktoker explica que aquestes paraules i expressions de videojocs es van aprenent a mesura que vas jugant i que la majoria varien segons el joc. “Jo em poso en la situació dels meus pares, que m'escoltaran des de l'altra habitació jugant el Fortnite dient, de sobte,"‘espera, que et vaig a gankear" i es pensaran que estic parlant un altre idioma”, assegura Lara. “Una vegada, a casa d'un col·lega, ens va passar que estàvem jugant i vam començar a donar-nos indicacions amb paraules típiques i el pare ens va preguntar que si això era coreà”, explica Lara mentre riu.

El diccionari gamer, que en moltes ocasions es presta a fer acudits i paròdies sobre aquest univers, també té una “fi educativa”. Per comprendre expressions tipus “carriar”, verb gamer que s'utilitza quan un jugador és molt crack i aconsegueix que el seu equip guanyi. “Whispers”, que són missatges privats en el mur del jugador; “Eco”, que fa referència al moment en què tot l'equip es posa d'acord per reunir diners i comprar, per exemple, armes; "lootear", que és el verb que s'utilitza quan cerques la recompensa d'alguna acció com, per exemple, haver matat a un monstre, i "gankear", que és quan un jugador es mou de la seva pròpia línia per ajudar un altre jugador en una altra línia. 

El diccionari compleix, per tant, amb la funció de qualsevol altre diccionari: definir o traduir el significat de paraules que desconeixem per complet.

Aquesta tendència també t'ajuda a evitar quintades com, per exemple, que si ets un jugador nou en el món gamer, has de saber que si et diuen “noob”, t'estan titllant de principiant i inexpert. Millor saber-ho que no. Sempre és millor entrar per la porta gran.

@ghattaxtasis

A que videojuegos jugais? Que palabras usais mas? ##diccionariogamer

♬ sonido original - Ghatta Rosso
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —