Nova Zelanda
Per Redacció i EFE
Publicat el 19 de desembre 2020

Nova Zelanda és un dels països del món que més elogis ha rebut per la seva gestió de la pandèmia, amb només 1.744 infeccions confirmades i 25 morts per la Covid-19 des del març. Segons publica la revista The Lancet, Nova Zelanda ha aconseguit reduir la mortalitat l'any 2020 en comparació a anys anteriors. El país va tancar ràpidament les seves fronteres per frenar la Covid-19 i va ordenar un dels confinaments més estrictes del món al març, quan només tenia 50 casos. El fet de que sigui una illa també ha jugat a favor seu.

Les mesures adoptades pel govern de Jacinda Ardern, lloada per la seva gestió eficaç contra la pandèmia, van permetre als més de 5 milions d'habitants retornar a la pràctica normalitat al juny, encara que entre agost i setembre es va confinar als habitants d'Auckland, la ciutat més poblada del país, per un rebrot de coronavirus.

Gràfica de mortalitat (The Lancet)

Dades econòmiques favorables

El producte interior brut (PIB) de Nova Zelanda ha crescut un 0,4 per cent durant el tercer trimestre, respecte al període anterior de 2019, per la qual cosa el país surt de la recessió, segons han informat aquest dijous fonts oficials.

Les dades de l'Oficina d'Estadístiques de Nova Zelanda mostren una ràpida recuperació i assenyalen que l'economia del país va créixer un 14 per cent entre juliol-setembre respecte al segon trimestre (abril-juny), quan va sofrir una caiguda intertrimestral de l'11 per cent, segons les xifres revisades. La recuperació, però, no està del tot aconseguida, ja que el PIB es va contreure un 2,2 per cent respecte als 12 mesos anteriors a setembre.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —