Tothom vol el seu emoji: nous emojis de 2021 i velles polèmiques
Per Redacció
Publicat el 26 de setembre 2020

El Consorci Unicode, l'encarregat d'estandarditzar els caràcters i emoticones que fem servir a les xarxes socials i a les plataformes digitals, ha anunciat que la versió 13.1 d'Emoji tindrà 217 noves emoticones malgrat el passat abril van comunicar que, degut a la pandèmia, s'hauria de posposar el seu següent llançament. D'aquestes noves icones, 210 seran variants de to de pell dels quals ja disposem de parelles enamorades, mentre que les altres set seran totalment noves.

Aquestes seran un cor en flames, un cor sanat, una dona amb barba, una persona amb barba, una cara exhalant, una cara entre núvols i una cara amb els ulls en espiral, confosa. Totes estaran disponibles tant als terminals d'Android com d'iOS abans de 2022. De fet, Unicode ha assegurat que estaran "ampliament exteses" al 2021 i que algunes ja haurien de començar a aparèixer als dispositius "en els propers mesos".

"Estaríem completament sense nous emojis el 2021 si no fos per la dedicació de molts voluntaris que ho fan possible", ha dit a les xarxes la plataforma Unicode per recordar que és una entitat sense ànim de lucre formada per voluntaris. Aquest anunci arriba abans que ho faci l'actualització del teclat d'emoticones d'enguany a la majoria de dispositius. 

Peticions i polèmiques al voltant dels emojis

Una de les últimes peticions d'emoticones que finalment no s'han incorporat són les de les cares amb mascareta. Si bé és cert que ja existeix una emoticona així, el seu gest és de disgust i patiment, per això l'agència creativa irlandesa TBWA\Dublin va dissenyar una altra versió de la mateixa icona però alegre per tal de normalitzar l'ús de mascaretes en aquesta època pandèmica que ens ha tocat viure. 

Qui tampoc no ha tingut gaire sort amb les emoticones que porta anys demanant són diversos col·lectius de diferents comunitats autònomes espanyoles. En el cas de Catalunya, fa temps que es reclamen icones com el fuet o els calçots i fins i tot existeix una plataforma per demanar l'emoji de la senyera. Els vascos han fet recollides de firmes perquè es creï la icona de la ikurriña, alguns mallorquins exigeixen l'emoticona de les 'Quelitas', els cantàbrics demanen l'emoji del sobao i els asturians el de la sidra, entre d'altres.

Més enllà de la il·lusió que pot fer tenir l'emoticona d'un element popular d'una regió, el fet és que la inclusió d'aquests símbols també contribueix a la seva normalització i inclusió. Per exemple, després de moltes peticions es va acabar introduïnt el cabell pèl-roig a les icones, així com el de la lactància materna, la bandera LGTBIQ+, la dona amb yihab o la gota de sang per fer referència a la menstruació. 

Totes aquestes però, van causar polèmica a les xarxes, especialment als sectors més conservadors, que també s'han queixat que ara s'incorporin una dona amb barba o el símbol del col·lectiu trans, així com la petició de la icona d'un home embarassat. Altres debats menys polèmics al voltant de les emoticones han estat sobre el de les dues mans xocant, que molta gent interpreta com dues mans resant o sol·licitant alguna cosa, o el de la ma pessigant, que per molta gent en realitat indica que queda poc d'alguna cosa. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —