Noia posant-se gel hidroalcohòlic
Per Redacció
Publicat el 14 de juliol 2020

El Jutjat d'Instrucció 2 de Lleida ha ratificat l'enduriment del confinament a set municipis del Segrià, decretat pel Govern, per a dues setmanes. No l'ha aprovat, en canvi, per a Massalcoreig, al·legant que era "desproporcionat" per a la situació particular del poble, en què, fins l'u de juliol només s'hi havia produït un contagi de la covid-19. 

Segons el jutge, la situació actual és molt millor que la que es va viure durant els mesos de març i abril, i és per això que les mesures aplicades ara són "menys restrictives" que les de l'estat d'alarma. Tot i això, també les ha qualificat com a "necessàries i idònies" per reduir el contacte social i, en conseqüència, el contagi. Des del rebrot, les actuacions que s'havien aplicat havien resultat inefectives per aturar-lo. 

No obstant això, el jutge demana al Govern que informi setmanalment de la situació i de les correccions que es puguin fer, "per tal de reduir al màxim l'àmbit d'aplicació temporal i geogràfic". 

Pel que fa al cas de l'Hospitalet de Llobregat, el Jutjat d'Instrucció número 16 de Barcelona ha ratificat les mesures per aturar la covid-19 als barris de la Torrassa, la Florida i Collblanc. No obstant això, ha rebutjat la prohibició de les reunions privades de més de 10 persones, ja que "s'afecta directament un dret fonamental", segons ha declarat. Així com la prohibició de bodes, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, per vulnerar el dret a la llibertat religiosa. 

És per això que les reunions de més de 10 persones estaran permeses, sempre que es respectin les obligacions i mesures sanitàries en vigor, "excloent aquelles persones que presentin símptomes clars de la malaltia". 

Cal recordar que les mesures que havia establert la Conselleria de Salut per a l'Hospitalet de Llobregat es comencen a aplicar el dia 15 de juliol i que es va recomanar a la població, des de l'inici dels rebrots, reduir la mobilitat i romandre als domicilis. Es seguiran permetent els desplaçaments per motius laborals, sanitaris, assistencials o per cures de persones que ho requereixin. També està autoritzada la mobilitat per anar a entitats financeres i per comprar productes de primera necessitat. Tot i això, les compres secundàries hauran de realitzar-se amb cita prèvia.

Sí que es permetran activitats als casals i a les colònies d'estiu, l'obertura de biblioteques i museus, però es necessitarà l'autorització prèvia del Comitè Tècnic del Procicat. També s'obriran equipaments culturals, socials o educatius per atendre les persones vulnerables a l'onada de calor. Els bars i restaurants hauran de reduir al 50 % l'aforament a l'interior. A les terrasses s'hauran de garantir dos metres entre les taules, i queda prohibit consumir a qualsevol altre lloc.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —