Restaurants
Per ACN
Publicat el 18 de desembre 2020

El Govern limita l'obertura de la restauració al públic als esmorzars i dinars, amb un horari restringit de 7.30 a 9.30 i de 13.00 a 15.30. A més, per als sopars només es podrà oferir servei de recollida al local, entre les 19.00 i les 22.00, i a domicili, fins a les 23.00. A més, es prohibeix l'obertura dels bars i restaurants dels centres comercials, una mesura que no s'havia aplicat fins ara i que pretén "reduir la interacció social", segons ha dit la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Tampoc podran obrir els gimnasos dins dels centres comercials, i la resta hauran de mantenir un aforament del 30% i fer totes les activitats amb mascareta. Per tant, les activitats d'alta intensitat s'hauran de fer en espais exteriors o suspendre's.

Canvis en les restriccions de mobilitat

D'altra banda, es manté en 6 el número de persones que es podran trobar i s'amplia fins a les 10 els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener, amb un màxim de dues bombolles de convivència. La mobilitat quedarà restringida des d'aquest dilluns i fins a l'11 de gener en l'àmbit comarcal durant tota la setmana, amb l'excepció de si es visiten familiars o es va a una segona residència o destinació fixa, com un hotel o casa rural.

També es podrà sortir del perímetre de Catalunya per a trobades familiars. Andorra "s'integra" a l'Alt Urgell i la mobilitat es regirà per les mateixes mesures. El toc de queda es manté entre les 10 de la nit i les 6 del matí, amb l'excepció de la nit de Nadal i Cap d'Any, que s'allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 23.00.

Augment dels controls

El Govern ha anunciat que reforçarà "el pla d'inspeccions" i els controls per garantir el compliment de les restriccions i reduir els contagis de Covid-19. El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans perquè "es pot enganyar la norma, però no el virus". Aragonès ha dit que per "vetllar pel compliment" de les restriccions s'ha encarregat a Interior que reforci els controls, "no tant amb voluntat sancionadora, sinó per donar sentit a la majoria que compleix escrupolosament amb les indicacions". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —