Un article sobre les alternatives rares a les típiques aplicacions de cites, com per exemple Tinder.
Publicat el 29 d’abril 2020

Sempre es parla d'aplicacions de cites com Tinder, Bumble, Hinge o Badoo, però el món de les apps és molt més ampli del que sembla. Com que hi ha tantes apps de cites, per què no es parla de les més alternatives, les que serveixen per a persones amb necessitats més "peculiars" en l'amor?

Refrigerdating

Diuen que quan les parelles tenen valors en comú és més probable que segueixin junts a llarg termini. Un d'aquests valors tan importants pot ser el de la nutrició i la salut. En aquest cas, oi que el que hi ha dins d'una nevera ens pot dir molt sobre com és una persona?

Pensada per combatre el postureig de les fotos de les xarxes socials i apps de cites, Refrigerdating és l'aplicació de Samsung per penjar fotos de l'interior de la teva nevera. Aquesta app particular funciona igual que Tinder: introdueixes les teves dades, com ara el nom, l'edat i la ciutat, i t’apareixen imatges d'altres neveres. Si t'interessa, pots lliscar a la dreta a l'opció "anem a cuinar"; en canvi, si no t'interessa, a l'esquerra i apareix un "no és del meu gust".

La idea de lligar a través de la nevera pot semblar estranya, però amb Refrigerdating es pot veure realment com viu algú: si són ordenats o no, si mengen molta verdura o no, si són vegans, si beuen la teva marca preferida de llet, etc. Laurie Davis, autora del llibre Love at First Click i coach de cites en línia, diu que "el menjar, realment, és una part del nostre estil de vida i hi ha tants matisos en la dieta que no hi ha ningú que ens entengui millor que algú que segueixi la mateixa que nosaltres". Per exemple, si un celíac troba algú que té productes sense gluten, potser és més probable que s’interessi per aquesta persona.

També cal dir que Refrigerdating és una manera d'estratègia per promocionar-se per part de Samsung i mostrar, així, la seva nova nevera intel·ligent, el Samsung Family Hub, que inclou una gran pantalla tàctil. Segons el CNET, durant la creació de l'aplicació es va treballar amb un expert en relacions. Encara que Samsung té la intenció de vendre una nevera a través d'una aplicació per a cites, sembla que realment vulgui ajudar els usuaris a trobar amor. La directora de relacions públiques de Samsung Electronics a Suècia, Elin Axelsson, desitja que "la gent es pugui conèixer en circumstàncies més honestes o transparents amb l'ajuda del contingut de la nevera, perquè això pot dir molt sobre la personalitat".

Samsung no ha anunciat quants usuaris té l'aplicació, però està disponible a través del seu lloc web i es pot utilitzar des de qualsevol telèfon. Tanmateix, segons sembla, és a Suècia on es troba una gran quantitat dels usuaris, però qui sap, potser l'amor de la teva vida t'està esperant a l'altre costat de la seva nevera a Estocolm.

Bristlr

Alguna vegada has pensat que potser hauria d'haver-hi una aplicació perquè la gent a qui li agrada les barbes trobi altra gent amb barba? Si és així, ets de la mateixa opinió que John Kershaw, el creador de Bristlr.

Bristlr és una aplicació perquè homes amb barba coneguin altres persones a les quals els agraden les barbes. La idea va començar com una broma per Kershaw, un desenvolupador freelance al Regne Unit, però ràpidament va despertar interès als mitjans de comunicació. Des d'aleshores, 100.000 usuaris s’ha unit a aquesta app.

L'aplicació, també coneguda com "el Tinder per a les barbes", és fonamentalment per tenir una cita, però hi ha usuaris que gaudeixen de poder conèixer altres persones amb barba i intercanviar consells sobre com mantenir-les. Bristlr té algunes característiques úniques: en lloc de triar si vols buscar homes o dones, els usuaris seleccionen "amb barba" o "sense barba". A més, si no vols parlar amb algú, hi ha una funció per qualificar barbes d'una a cinc estrelles.

The Guardian va entrevistar una parella que es va conèixer a través de l'aplicació, Angela Petrovic i Connor Jupp. "No vaig pensar que seria capaç de conèixer algú en línia, però m'encanten els homes amb barba, així que vaig pensar, i per què no? M'havia instal·lat l'app tres setmanes abans que el Connor m'enviés un missatge... Ara portem junts sis mesos", ha explicat Petrovic. Per Connor, Bristlr sembla ser un lloc on se sentia identificat. "El vaig veure anunciat en un diari i vaig pensar que era més interessant que Tinder, que semblava atraure gent que no seria adequada per a mi. Encara que tenir barba està de moda, no crec que sigui el que moltes dones troben atractiu".

Després de l'èxit de l'aplicació, John Kershaw planteja fer més aplicacions com Bristlr. La seva pròxima idea va dirigida als fans dels tatuatges.

Ferzu

A vegades costa conèixer gent amb els mateixos interessos, especialment si són poc coneguts o acceptats per la societat. És el cas dels furries, una comunitat de persones o subcultura que es vesteix amb disfresses d'animals de peluix. S'expressen amb els seus propis personatges, anomenats fursonas.

Amb Ferzu, les persones que segueixen aquest corrent poden trobar altres furries per tenir amistat o relacions més serioses. Cada usuari té el seu perfil, on normalment es veu el seu personatge furry amb una foto de la persona disfressada i una explicació sobre la seva personalitat.

L'app té filtres per trobar membres per ubicació, sexe, interessos, color de cabell, tipus de cos, etc. Ferzu també té una part similar a Facebook, on es poden trobar esdeveniments de furries, veure publicacions de persones de diferents llocs del món i un xat.

El web oficial de Ferzu es descriu com un un lloc destinat a aquells a qui els interessen les coses amb pèl. Afegeix que "independentment de si ets un cadell nou que només busca mullar-se els ditets del peu o un veterà amb un vestit de pell, esperem que un s'hi trobi a gust.” De moment, Ferzu té més de 60.000 usuaris.

Hater

Les aplicacions per a cites s'estan normalitzant i la societat s'hi està acostumant cada vegada més. Aquestes apps, generalment, intenten utilitzar els interessos comuns per aparellar les persones. En aquest cas, en comptes d'unir les persones per allò que els agrada, es fa servir el hate per ajudar a enamorar a persones.

Aquesta era la idea que Brendan Alper tenia quan va crear Hater, l'app que demostra que “de vegades, l'odi uneix més que l'amor”. L'aplicació es va llançar a finals del 2016 i, en un principi, era una broma. "Vaig començar amb finances, vaig renunciar-hi per convertir-me en un escriptor de comèdies i Hater era una idea de sketch de comèdia originalment", va dir Alper al programa de la CNBC On The Money. Quan va explicar la idea a més gent, els va agradar, així que va decidir fer-la realitat.

Hater funciona com moltes aplicacions de cites: llisques cap a la dreta si t'agrada algú i cap a l'esquerra si no t'entusiasma. Però, a diferència de Tinder, Hater mostra diferents temes i has de decidir si t'agraden, si no t'agraden o si els odies. En una entrevista amb Business Insider, Alper diu: "Vaig trobar unes estudis que demostren que detestar les mateixes coses pot unir la gent, i que un està més disposat a ser honest i obert sobre el que odia que sobre el que li agrada".  

Entre els 30.000 temes que poden aparèixer a l'app, com ara odiar Donald Trump, la calor, o el menjar vegà, l'algoritme de Hater troba la teva suposada "ànima bessona" a partir de les respostes i la ubicació de les persones. L'app té un ventall ampli de temes que pots odiar, però el contingut està controlat pels creadors que tenen "una política estricta de bloquejar immediatament qualsevol que abusi del servei". Cap mena de discriminació està permesa.

Però la trajectòria de Hater és una mica diferent a la d'altres apps. Com diu l'article d’Hipertextual, la història de l'app és "curiosa i breu". Ara mateix, els enllaços per descarregar l'aplicació a Google Play Store o a l’App Store no funcionen. Al febrer, ja no hi eren a l'App Store.

En els comptes de Hater a les xarxes socials, com ara Twitter o Instagram, tampoc no hi ha activitat. Després de créixer tant fa tres anys, Hater no va poder trobar inversors per sobreviure en una indústria amb molta competició, segons l'article d’Hipertextual. És probable que l'app torni amb actualitzacions, però, de moment, la idea de convertir l'odi en amor s'haurà d'intentar fer amb altres plataformes.

Farmers Dating 

Trobar algú que realment entengui les realitats del teu estil de vida i la teva feina pot ser difícil. En moltes apps es pot trigar molt de temps a trobar algú amb els teus mateixos gustos. D'entrada, el sector de l'agricultura se sent exclòs de les aplicacions per a cites.

Precisament, l'aplicació Farmers Dating s'ha creat especialment perquè els agricultors i agricultores solters puguin trobar i parlar amb altres interessats en el seu estil de vida. Fins i tot inclou consells de cites per als grangers. La portaveu de l'aplicació, Madeline Zeidman, diu que "hi ha un buit important en les principals aplicacions de cites que es dirigeixen específicament als agricultors i agricultores i les persones de les comunitats rurals".

Aquest buit era l'oportunitat que l'aplicació estava buscant. "Hem vist aplicacions de cites per a persones amb gustos molt específics, però res digne de menció per a agricultors  i agricultores solters. I això és el que ens hem proposat crear: un lloc per a agricultors solters i per a aquells que busquin sortir amb un agricultor," explica Zeidman.

L'aplicació, a l'estil de Tinder, intenta crear un "espai segur" perquè els agricultors trobin persones que també respectin l'estil de vida d'un agricultor o una agricultora. L'aplicació té més de 800 ressenyes al Google Play Store.

Dig

Per als amos canins, les seves mascotes són una part important de la seva vida i, generalment, busquen parelles que apreciïn i donin suport al seu estil de vida. Potser tens un gos que només es porta bé amb certs gossos o potser només t'agraden els gossos esquimals, i busques algú amb aquest gos específic. Aplicacions com Dig permeten als usuaris relacionar-se amb altres amants dels gossos i fins i tot buscar persones amb les races de gossos que prefereixis.

"Els usuaris ens diuen que estan farts de perdre temps buscant a la persona adequada", comenta Leigh Isaacson, cofundadora de Dig, a DatingNews.com. L'app vol que els usuaris trobin ràpidament una parella. A més, permet als usuaris trobar llocs aptes per a gossos per poder establir cites amb les seves parelles. També ofereix consells i serveis per als amos de gossos.

Isaacson explica que l'aplicació és per a gent a la qual li agraden els gossos, però tant és si realment en tenen o no, ja que pots buscar algú amb un gos o sense, i potser el teu no es porta bé amb els altres, per la qual cosa només t'interessa trobar algú que estimi el teu gos tant com tu.

Dig va començar a organitzar actes a ciutats com Nova York i San Francisco, on la gent soltera amb gossos pot conèixer altres solters i amants dels gossos. També hi ha esdeveniments d'adopció a cada lloc, així que si una persona no coneix ningú, almenys pot tornar a casa amb un nou amic.

Grazer

El veganisme ha crescut ràpidament en els darrers anys i s'ha convertit en un factor important a l'hora de buscar l'amor, especialment en línia. D'una banda, hi ha vegans que prefereixen tenir parelles que també siguin veganes o més obertes a aquesta idea; de l'altra, hi ha carnívors que no volen estar amb vegans. Així que, per què no estalviar temps i problemes i fer una aplicació només per vegans o vegetarians? Aquí és on entra en joc l'aplicació Grazer.

Grazer funciona igual que Tinder o Bumble, però només és per a gent que busca una parella vegana o vegetariana. Té amb el mateix sistema de lliscar a la dreta si estàs interessat en algú o a l'esquerra si no hi estàs interessat. L'aplicació fundada per Lewis Foster, que va sortir el març del 2017, va ser rellançada al gener després de rebre fons de Kip Anderson, el director dels documentals com ara Cowspiracy i What The Health.

L'aplicació ha anat creixent en popularitat, sobretot al Regne Unit, on es va crear. Foster va dir a Metro.co.uk que l'objectiu principal era que l'aplicació pogués ajudar a "difondre més el veganisme mainstream". Creu que el veganisme pot ser més popular si els vegans creen una comunitat més unida.

Amb més de 5.000 membres, l'aplicació està preparant el terreny pel que podria convertir-se en un moviment per a altres aplicacions d'aquest tipus. Però no serà fàcil: més i més aplicacions de cites veganes estan començant a crear-se. ¿Això fara que grans aplicacions com ara Tinder afegeixin un tipus de dieta als seus algoritmes i que els carnívors creïn les seves pròpies aplicacions de cites? Només el temps ho dirà.

 

 

 


 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —