'El viaje de Monalisa' i 'Salka, en la tierra de nadie', novetats del DOCS
Per Redacció
Publicat el 27 de maig 2020
Temps de lectura 3 minuts

El festival DocsBarcelona ofereix aquest dimarts dues noves estrenes a través de la plataforma Filmin. El viaje de Monalisa, de Nicole Costa, i Salka, en la tierra de nadie, de Xavi Herrero. Aquesta proposta de cultura en línia conviu amb una nova proposta provinent de les biblioteques públiques, en concret les de Barcelona, en forma de conte narrat en anglès per Mireia Juanals: 'The very hungry caterpillar' ('L'eruga goluda').

Les novetats al DOCS 

En la seva segona i darrera setmana, el festival DocsBarcelona segueix programant nous títols. D'una banda, El viaje de Monalisa, de Nicole Costa. El documental explica la història d'Iván Monalisa, un artista xilè que viu des de fa 17 anys com a immigrant indocumentat a Nova York, on exerceix la prostitució. El sobre nom Monalisa el va adoptar, com a expressió de la seva doble identitat home-dona, en l'escena nocturna i transformista de la ciutat pre 11-S.


En el marc del festival tmbé s'estrena Salka, en la tierra de nadie, de Xavi Herrero. En un paisatge que evoca el futur distòpic que preveia Mad Max, i que és en realitat el desert de Mauritània, l'Alka decideix emigrar a Europa. Disfressada de noi, haurà de creuar tot el desert del Sàhara sobre el tren més llarg del món fins arribar a la costa atlàntica.

Entre dijous i diumenge es podrà veure a Filimin el documental La nova escola, dirigit pel cineasta Ventura Durall. En ell es retrata l'evolució durant tres anys del programa Escola Nova 21, que es basa en l'aprenentatge competencial, i n'entrevista els seus impulsors. Durall ha explicat a una entrevista a l'ACN que creu que aquest programa "ha superat les expectatives que s'havien posat al principi".

Una mostra virtual 

Per la seva part, el Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) evoca el dia a dia del confinament a través de 82 obres en una mostra virtual titulada Confinats, l'art figuratiu durant la quarentena. Aquesta és la seva manera de mantenir el contacte amb els visitants fins a una reobertura que encara no te data.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —