Nunavut
Per Redacció
Publicat el 25 d’octubre 2020

Com a la resta del planeta, la pandèmia de la Covid-19 també ha tocat amb força el Canadà, on les últimes hores estan vivint una nova escalada en el nombre de contagis. Tot i això, una regió del nord-est del país es manté com un estrany cas en el panorama americà: no ha registrat ni un sol cas de coronavirus des de l'inici de la pandèmia, segons apunta un article de la britànica BBC

Es tracta de Nunavut, un territori situat a l'oest de Groenlàndia —la meitat del qual se situa per damunt del cercle polar àrtic— que va passar a formar part del Canadà el 1999. Amb una superfície de prop d'1,9 milions de quilòmetres quadrats —gairebé quatre cops Espanya— està habitat per unes 36.000 persones, el 80% de les quals són inuits.

El govern de la regió va aconseguir evitar l'entrada del coronavirus a Nunavut amb algunes de les regulacions de viatges més estrictes del Canadà, mitjançant les quals va prohibir l'entrada a gairebé tots els no residents. De fet, fins i tot els residents que desitgessin tornar a casa des del sud havien de passar dues setmanes en els anomenats "centres d'aïllament": hotels de les ciutats de Winnipeg, Yellowknife, Ottawa i Edmonton. 

Fins ara, poc més de 7.000 residents han passat per aquests centres com a escala de retorn a casa seva. Durant aquests 15 dies, el govern de Nunavut cobria totes les despeses dels aïllats, incloses la contractació de vigilants de seguretat per assegurar-se que es complissin les mesures i d'infermers per comprovar la salut dels residents, més enllà de l'estada i el menjar. 

Restriccions molt dràstiques

La decisió de prendre aquestes mesures tan dràstiques recau principalment en la gran vulnerabilitat potencial de la població de Nunavut davant de la Covid-19. I és que la població inuit és un grup d'alt risc en general per a infeccions respiratòries, inclosa la tuberculosi, segons l'organització Inuit Tapiriit Kanatami.

Així mateix, la BBC destaca el desafiament que suposaria un possible brot a la regió àrtica, tenint en compte la seva densitat. Un factor que dificultaria la possible transmissió dels brots, en tractar-se de zones molt aïllades amb poc contacte social, però que en faria molt difícil la gestió, en termes de realització de tests o d'adaptació al sistema mèdic de la regió. Per últim, cal mencionar que, malgrat que no s'hagi comptabilitzat cap cas de coronavirus, la mascareta és d'ús obligatori a tota la regió.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —