Bargalló
Per ACN
Publicat el 11 de maig 2020
Temps de lectura 3 minuts

El Departament d'Educació treballa per poder obrir les escoles al juny segons l'evolució de la pandèmia als territoris. Per fer-ho és necessari que el territori en qüestió estigui a la fase 2. Així ho ha explicat el conseller Josep Bargalló en una entrevista a Radio 4. 

Aquesta reobertura tindria lloc per diversos motius: un d'ells és acompanyar els alumnes que canvien d'etapa, però també per poder fer tutories "voluntàries" que permetin als docents establir en quina situació es troba l'alumne de cara a com ha de començar el proper curs. 

Bargalló ha confiat que al juliol "tothom estarà a la fase 2" i, per tant, les escoles hauran pogut anar obrint i es podran mantenir obertes per a casals i altres activitats. "Les escoles quan obrin al juny hauran de mantenir-se obertes tot l'estiu per acollir aquestes activitats quan calgui", ha declarat.

El conseller, però, no ha pogut garantir l'obertura de les llars d'infants al juny, ja que ha explicat que tenen especificitats que dificulten complir les distàncies de seguretat i necessiten tenir tota la informació per part de les autoritats sanitàries per decidir. Dijous hi ha una nova reunió entre els consellers de les comunitats i la ministra d'Educació, Isabel Celaá, en què s'espera obtenir més informació al respecte.

Inici del curs vinent

Per altra banda, Bargalló ha assegurat que Educació treballa per iniciar el curs vinent amb "tot l'alumnat", però distribuït en més espais i amb la meitat de l'aforament per aula, cosa que requerirà més docents. El conseller ha afegit que és "prioritari poder tenir tot l'alumnat sempre", especialment de 0 a 12 anys. 

"Al setembre sí que obrirem amb totes les condicions", ha indicat. En aquest sentit, la previsió és que una aula pugui acollir, per regla general, la meitat dels alumnes que acollia fins ara i per això es treballa "escola per escola": per saber quins espais tenen i quins es podrien habilitar per ser aules a partir del setembre. També caldrà adaptar els horaris d'entrada i sortida en alguns centres per evitar aglomeracions.

I, si bé la situació de les llars d'infants és incerta de cara al juny, el conseller s'ha mostrat optimista respecte al proper curs: "Al setembre sí que veig les llars d'infants obertes sense problema, amb canvis amb nombre de nois o professorat".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —