L'obra de Goya: ara més accessible gràcies als pictogrames
Per EFE
Publicat el 24 d’agost 2021

Les persones amb dificultats de comunicació podran accedir al catàleg en línia de l'obra de Goya que ofereix la pàgina web de la Fundació Goya a Aragó i que inclou més de 1.100 obres de l'artista.

Aquest accés serà possible gràcies al conveni de col·laboració que van subscriure ahir la Fundació Goya a Aragó i el Centre Aragonès de Comunicació Augmentativa i Alternativa (ARASAAC), organisme dependent del Departament d'Educació, Cultura i Esport del Govern d'Aragó- que permetrà traduir a pictogrames el contingut d'aquestes obres.

"Goya en pictograma"

El projecte "Goya en pictograma" posarà a la disposició dels usuaris les fitxes de les obres del geni aragonès reunides en el catàleg de la Fundació, i adaptades mitjançant recursos gràfics i materials per a facilitar la comprensió i comunicació d'aquelles persones amb alguna mena de dificultat cognitiva.

En l'actualitat, tant la biografia de Goya com 41 de les seves obres han estat adaptades ja a pictogrames i estan a la disposició dels possibles usuaris en la web de la Fundació Goya. Entre els materials preparats cal destacar les obres del Museu de Saragossa, el Museu d'Osca, la Basílica del Pilar, la Cartoixa d'Aula Dei, així com peces de col·leccions privades, entre altres.

Aquest projecte és finançat pel Departament d'Educació, Cultura i Esport del Govern d'Aragó i coordinat per la Direcció General d'Innovació i Formació Professional d'aquest departament i el seu objectiu és adaptar la major quantitat de fitxes de catàleg.

El conveni també contempla la programació d'una sèrie de tallers dirigits a l'alumnat d'educació especial, coordinats pel personal de ARASAAC, informa l'Executiu en una nota de premsa.

També s'ha començat a treballar en l'adaptació amb pictogrames de les obres de Francisco de Goya en el Museu Nacional del Prado de Madrid i el curtmetratge 'Em pots cridar Goya'.

Més presència a les xarxes socials

Les fitxes de les obres de Goya amb pictogrames d'ARASAAC poden descarregar-se a la web de la Fundació Goya a Aragó de manera totalment gratuïta.

La Fundació Goya a Aragó ha apostat per una major presència en línia amb una moderna pàgina web adequada als criteris de transparència i navegabilitat en una multiplataforma que potencia la visualització d'un complet catàleg en línia unificat de tota l'obra de Goya.

Des de 2019, la Fundació Goya ha potenciat el seu posicionament en xarxes socials i ha desenvolupat nous continguts informatius de caràcter periòdic: una newsletter i un blog titulat 'Quadern Italià', que pretén difondre el llegat de Goya entre els més joves, així com la visió sobre Goya que tenen els protagonistes de l'actualitat cultural.

La web de la Fundació ha incorporat recentment una botiga en línia amb exclusius articles sobre la figura del geni aragonès, catàlegs d'exposicions i altres llibres sobre la seva obra.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —