Mestra mirant temperatura nena
Per Redacció
Publicat el 01 de juny 2020

Les escoles dels territoris que ja són en fase 2 han reobert aquest matí amb molts menys estudiants i dels habituals i amb recels per part del personal docent, seguint el pla del govern. En el cas de les escoles rurals, encara amb menys alumnes, la desescalada es viu amb menys maldecaps. És el cas de Els Ventets de Collsuspina, que aquest dilluns ha reprès l'activitat amb dos alumnes. "És més fàcil adaptar el protocol", diu el director del Zer Moianès Llevant, Toni Comajoan. Aquest dilluns són només dos, però en cas que poguessin venir més, afegeix, "tenim espai suficient per mantenir les ràtios que dicten els protocols". L'Ainet i el Pep, tots dos de quatre anys, han entrat de nou a classe. Ho han fet amb mascareta, després de rentar-se les mans, desinfectar les sabates i que se'ls prengués la temperatura.

Per una altra banda, l’Institut Escola l'Agulla del Catllar ha tornat a l'activitat amb tres de la trentena d'alumnes que esperaven, d'un total dels més de 450 que hi ha habitualment. Per evitar massificacions s’han determinat hores d'entrada diferents per cada curs i cada dia hi haurà nivells diferents. Paral·lelament, a la llar d'infants municipal han tingut sis infants, principalment fills de personal sanitari. Les mesures per garantir el distanciament social i la neteja són presents tant a l'entrada com en diferents espais dels centres.

Amb tot, fora dels casos de poblacions petites i escoles rurals, hi ha gran recel dins de la comunitat educativa. Els sindicats han carregat en tromba contra el pla de reobertura del Departament d'Educació. Una escola de les Franqueses del Vallès ha decidit no obrir aquest mes de juny i centres escolars i escoles bressol de l'Alt Empordà o el Garraf, entre d'altres, també han criticat la reobertura.  El pla d'Educació estableix una ràtio de 8 o 10 alumnes a infantil, de 13 a primària i de 15 a secundària. El retorn sempre es voluntari. El departament marca directrius sobre distàncies, sobre higiene i neteja, i descarta activitats esportives i el servei de menjador (excepte en llars d'infants). Cada centre ha hagut d'elaborar el seu propi pla. Es prioritzarà l'assistència de menors en situació de major vulnerabilitat o que els seus progenitors treballin els dos fora de casa.

Els sindicats demanen la dimissió del conseller Bargalló
Els sindicats USTEC, Intersindical CSC, ASPEPC·SPS, UGT i CGT han demanat la dimissió del conseller d'Educació, Josep Bargalló, i han fet una crida a les direccions i al conjunt de la comunitat educativa a no obrir els centres sense tenir garantides les condicions de seguretat. Al seu parer, és "totalment irresponsable" la tornada als centres en aquestes condicions, com també ho és, diuen, no haver negociat el pla de reobertura. Per això demanen que Bargalló marxi, "perquè ha demostrat que ni escolta els treballadors, ni els seus representants, ni els seus propis serveis de prevenció".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —