La plataforma Octuvre denuncia una campanya espanyola per criminalitzar els CDR
Per Redacció
Publicat el 12 d’octubre 2020

La plataforma Octuvre, impulsada per Marta Sibina i Albano Dante Fachín, ha denunciat l’operació de criminalització dels CDR que, segons explica, van orquestrar el govern de Mariano Rajoy, les “clavegueres” de la fiscalia de l’Audiència Nacional i els principals mitjans espanyols. En un vídeo titulat ‘Clavegueres: mitjans, polítics i jutges’, que acumula més de vint-mil reproduccions en tan sols un dia, Octuvre compara les intervencions dels partits i de la premsa abans i després de l’absolució de Tamara Carrasco.

Basant-se en l’informe que Daniel Camon i Mèdia.cat van fer al respecte, el vídeo detalla pas a pas les acusacions i mediàtiques i judicials que els membres dels Comitès de Defensa de la República van rebre ja a partir del 27 de setembre del 2017, quatre dies abans del Referèndum de l’1 d’octubre. Malgrat haver-los titllat de “kale borroka”, “milicias callejeras”, “terroristas”, “nazis”, i d’haver estat detinguts després, el vídeo destaca que cap dels mitjans ha rectificat un cop els CDR han estat absolts.

Segons el vídeo, “la maniobra ha quedat totalment al descobert”, però assegura que les absolucions no són “la prova que la justícia funciona”, ja que arriben després de tres anys “de patiment”, de “manipulació” i de “coherció del dret a manifestar-se”. En aquest sentit, la plataforma fa una crida a “estar preparat” per a la propera “maquinària mediàtica”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —