- opinió -

Oda al SEPE

Quan la burocràcia desperta la teva creativitat

Article d'opinió irònic sobre les peripècies dels tràmits burocràtics online
Article d'opinió irònic sobre les peripècies dels tràmits burocràtics online
Publicat el 12 de novembre 2020

Paciència. És allò que necessitareu per enfrontar-vos a la burocràcia en línia. Si ja és enrevessat fer els tràmits presencialment i aconseguir cobrar l’ajuda econòmica per haver-te quedat a l’atur, no us podeu ni imaginar la quantitat d’obstacles que us trobareu al llarg del procés en línia, que de ben segur portaran al límit la vostra paciència. De fet, el meu teclat ha patit per la seva integritat física.

Diu la llegenda, que encara no ha nascut la persona que hagi aconseguit fer-los a la primera i sense haver de contactar amb el servei d'atenció al client, que deuen tenir una atenció una mica dispersa, perquè els he trucat 17 vegades i, sorprenentment, en totes elles comunica.

La millor manera per completar els tràmits és fer-ho a través del PIN del DNI. La persona que ha escrit aquestes quatre ratlles és, probablement, la persona que ha bloquejat més el seu DNI de tota Europa. Penseu que era tan habitual que anés a comissaria a renovar-lo, que ja em feien fitxar a l’entrada i em convidaven als sopars d’empresa.

Tota aquesta odissea per accedir a un club, que com el Super3 en el seu moment, és molt atractiu entre la gent jove, ja que un 40% de joves a Espanya entre els 16 i els 24 anys està a l’atur, mentre que a Catalunya la xifra de joves aturats és del 33% en aquest 3r trimestre del 2020, segons les dades de l’Idescat. No serà que estem fent alguna cosa malament?

Després de molts intents, he aconseguit bolcar la meva frustració per la incapacitat de passar de pàgina al SEPE i, en lloc de llençar l’ordinador per la finestra, els hi he dedicat un poema.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —