Omar Montes i Aitana els artistes espanyols més escoltats de l'any 2020 a Spotify
Per EFE
Publicat el 01 de desembre 2020

Omar Montes ha estat l'artista espanyol més escoltat durant l'any 2020 a la plataforma Spotify, gràcies a èxits com Alocao, una col·laboració amb Bad Gyal. Entre les artistes femenines, Aitana es corona com la més escoltada.

 

El cantant madrileny Omar Montes, que barreja en la seva música el flamenc amb els sons urbans, ha tingut un any imparable a la plataforma degut, en part, al fet que la seva música ha estat inclosa a la llista "Flamenco + Flow" —una de les més populars—, expliquen des de Spotify en una nota. Tot i això, Montes no ha aconseguit colar-se en la llista d'artistes més escoltats a la plataforma a escala mundial, un rànquing que dominen Bad Bunny, Anuel AA i J.Balvin. Tots són cantants hispans que aquest any han batut un rècord. Bad Bunny s'ha convertit en el primer cantant de parla hispana en encapçalar la llista dels més escoltats del món a Spotify.

Aitana és l'artista espanyola més escoltada, una posició de la qual l'artista no baixa des de l'any 2018 quan va aconseguir ser l'única dona a la llista dels 10 artistes més escoltats de Spotify a Espanya. Durant l'any 2020, Aitana ha arribat a més de vuit milions d'oients mensuals amb èxits com Si tú la quieres, juntament amb David Bisbal, que en una setmana va arribar a més d'un milió de reproduccions. A més, Aitana es col·loca en la segona posició d'artistes més escoltades a Espanya, que combina artistes nacionals i internacionals i només superada per Karol G, que lidera amb Tusa la llista de cançons més escoltades a Espanya durant el 2020.

 

La llista de cançons més escoltades a Spotify Espanya es completa amb Se iluminaba de Fred De Palma i Ana Mena; La Jeepeta - Remix de Nio Garcia, Anuel AA, Myke Towers, Barrray i Juanka; Caramelo d'Ozuna i La Curiosidad de Jay Wheeler, BJ Nelson i Myke Towers.

Les sorpreses de 2020 venen sobretot per part d'artistes de l'estil urbà com el malagueny Chema Rivas, una revelació a Spotify gràcies a Mil Tequilas, un tema influenciat per la música urbana llatina que s'ha fet amb el disc de platí.

A l'apartat de podcasts més escoltats a Espanya durant l'any 2020, a la primera posició s'hi situa Nadie Sabe Nada, conduït pels còmics Andreu Buenafuente i Berto Romero; seguit d'Entiende tu mente i Meditada (ambós sobre psicologia i benestar) i en quart lloc el programa de ràdio d'humor La vida moderna de David Broncano.

A escala internacional, els podcasts més escoltats han estat el programa còmic The Joe Rogan Experience; els podcasts informatius TED Talks Daily i The Daily; i The Michelle Obama Podcast.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —