Marcel Mauri durant la roda de premsa
Per ACN
Publicat el 14 de juliol 2020

Entitats de la societat civil i partits polítics han fet una crida per "protegir i blindar" amb cadenes humanes els emplaçaments més emblemàtics de la ciutat de Barcelona durant la visita del rei Felip VI amb el hashtag #CoronaCiao. El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ho ha anunciat en una roda de premsa davant de la Sagrada Família, durant la qual diversos representants de la societat civil han llegit un manifest conjunt i unitari.

Mauri ha assegurat que "Catalunya no té rei" i ha cridat a "deixar ben clar aquesta monarquia corrupta, opaca i repressora que no és benvinguda a Catalunya". A més a més, ha defensat la república catalana i ha anunciat que es preparen accions a diferents punts de Catalunya per impedir "que els reis espanyols s'hi passegin impunement".

? Demanem a la ciutadania blindar amb cadenes humanes els espais emblemàtics de Barcelona per impedir la visita de Felip VI el pròxim 17 de juliol a la tarda

Inscriu-te per poder-nos organitzar i barrar-li el pas ✋ https://t.co/0grVJe9EMu pic.twitter.com/80eJJDq0em

El vicepresident d'Òmnium Cultural també ha subratllat que la ciutadania "no oblida la violència de l'1 d'octubre" ni el discurs "lamentable" del monarca del 3 d'octubre. D'altra banda, els signants del manifest han lamentat que qualsevol intent d'investigar la procedència de la fortuna dels Borbons sigui vetat per la premissa que es tracta d'un "secret d'Estat avalat pels poders de l'Estat i pels partits hereus del règim del 78".

El manifest ha estat llegit coralment per Mauri; la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; el membre de la Coordinadora de l'Advocacia de Catalunya, Jordi Domingo; i la presidenta de la Federació Catalana de Korfbal, Kira Menen. Aquesta ha afegit que "la monarquia corrupta vol desfilar d'aquí a dos dies per Catalunya sense cap mena de vergonya, com si no hagués passat res. Els direm, un cop més, que no són benvinguts", mentre que Paluzie i Domingo han destacat la complicitat del monarca amb la brutalitat policial de l'1-O i els afers dubtosos de la casa reial.

Jordi Domingo durant la seva intervenció a la roda de premsa d'aquesta tarda

També ha comptat amb el suport de la USTEC, la Intersindical-CSC, la IAC, la Unió de Pagesos, el SEPC, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, el CIEMEN, Escoltes Catalans, JxCat, ERC i la CUP.

L'acte s'ha volgut fer davant de la Sagrada Família per visualitzar, com també ho és el Front Marítim, un dels punts turístics on es desplegarà l'acció del pròxim divendres, tot i que la voluntat és blindar amb cadenes humanes molts altres emplaçaments.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —