Un infermer realitza una prova PCR
Per EFE
Publicat el 12 d’agost 2020

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha rebut amb cautela la notícia que Rússia ha registrat la primera vacuna del món contra la Covid-19, assenyalant que aquesta, com la resta, haurà de seguir els tràmits de prequalificació i revisió que marca l'organisme.

"Accelerar els progressos no ha de significar posar en compromís la seguretat", ha subratllat en una roda de premsa el portaveu de l'OMS Tarik Jasarevic, que ha afegit que l'organització està en contacte amb les autoritats russes i d'altres països per analitzar els progressos de les diferents investigacions de vacunes. El portaveu ha subratllat que l'organització se sent animada "per la rapidesa amb què s'estan desenvolupament les vacunes" i espera que alguna d'elles "es mostrin segures i eficients".

La vacuna russa, anunciada ahir pel president rus Vladímir Putin en una reunió amb el Gabinet de Ministres, no figura entre les sis que segons va assenyalar l'OMS la setmana passada estaven més avançades. L'organisme amb seu a Ginebra ha citat entre aquestes sis a tres candidates a vacunes desenvolupades per laboratoris xinesos, dos estatunidencs (de les farmacèutiques Pfizer i Moderna) i la britànica desenvolupada per AstraZeneca en col·laboració amb la Universitat d'Oxford.

Segons Putin, la vacuna russa és "eficaç", ha superat totes les proves necessàries i permet aconseguir una "immunitat estable" davant la Covid-19.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —