Els experts veuen "extremadament improbable" que el virus s'originés a un laboratori
Per ACN
Publicat el 30 de març 2021

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) segueix sense aclarir l'origen de la covid-19, però manté que "el més probable" és que es transmetés dels ratpenats als éssers humans a través d'un animal "intermediari". L'informe sobre els orígens de la covid-19 apunta que "en aquest moment no és possible determinar amb precisió com es van infectar inicialment els humans a la Xina", però s'inclina per apuntar al ratpenat com a animal que va originar el virus i a la transmissió als humans a través d'un altre animal "amb més probabilitats de ser tractat per humans". El que sí gairebé descarta és la possibilitat que s'originés a un laboratori, una hipòtesi que considera "extremadament improbable".

Una de les qüestions que els experts de moment no resolen és com va arribar el virus al mercat de Huanan, sospitós de ser l'epicentre de la pandèmia. Segons apunta el document, la introducció del virus al mercat podria haver estat a través de productes animals, però no descarta que fos a través d'una persona infectada.

Amb l'origen del virus encara sense resoldre, el director general de l'OMS, Tedros Adhanom, ha assegurat que "totes les hipòtesis segueixen sobre la taula" i ha denunciat les "dificultats" en l'accés a "dades bàsiques" que l'equip que investiga l'origen del virus s'ha trobat a la Xina

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —