Pollastre rostit
Publicat el 27 de setembre 2020

Tastar un bon pollastre a l’ast un diumenge és tradició catalana. Les cues de les rostisseries donen la volta a la cantonada, en un fenomen en què mai no falta ni oferta ni demanda. Tot i la pandèmia per la covid-19, aquests negocis no han parat, donat que la majoria ofereixen menjar per emportar: la pràctica més habitual és encarregar pollastre, anar-lo a buscar al sol de les dues del migdia i menjar-lo en la comitat de casa en familia.

Com es fa un bon pollastre?

El propietari de la Rostisseria Can Boixeres, a l’Hospitalet de Llobregat, explica al Diari de Barcelona les claus per fer un bon pollastre a l’ast:

  1. Frescor: “Important comprar-lo molt fresc, que sigui de l’escorxador”, puntualitza. Quan passa per botigues i diversos envasats, perd qualitat.

  2. Pes: un bon pollastre a l’ast ha de tenir un pes equilibrat, ni petit ni gran, 1 kg 400 g, assegura.

  3. Amaniment: el pollastre s’ha d’amanir un o dos dies abans per a què l’amaniment es vagi impregnant a la seva pell. “Mullar-los amb vi blanc, així s'absorbeix millor la sal. El següent pas son els amaniments: farigola, orenga, pebre…”. No els desvetllarem tots, ja que vol mantenir la recepta sota secret .Al seu interior introdueix el llorer i la poma, entre d’altres; un toc personal de la seva rostisseria. 

  4. Toc final: Un cop amanit tant a l’interior com a l’exterior, es guarda a la cambra frigorifica, fins que arribi l’hora de col·locar-los a la màquina. “És important mullar tots els pollastres cada quinze o vint minuts amb oli, això fa que quedi melós”. Comença a foc lent, perquè agafi calor per l’interior i no es cremi per fora; quan ja duu una hora, s’apuja una mica el foc perquè agafi un color daurat.

La Rostisseria Can Boixeres i el seu propietari

Les nostres recomanacions

La cuina del Clot (c/Escultors Claperós, 40)
Obre tots els dies de dotze del matí a dotze de la nit, ideal pels aquells que tinguin un antull nocturn de pollastre rostit i patates al caliu. Al costat del parc del clot, al districte de Sant Martí, ofereix una barreja de cuina tradicional i turca a preus molt assequibles. Podeu consultar la seva carta al seu web i també ofereixen servei a domicili, on podeu trobar des de croquetes fins a kebab. Que no us tiri enrera la seva ambientació de bar clàssic de barri; no per ser menys glamourós deixa d’estar menys bo.

Heat and Fresh (c/Gran de Gràcia, 203)
El local de pollastres més modernet de la ciutat. Aquesta rostisseria ofereix botiga online des del seu web, així com servei a domicili a través de diverses aplicacions del sector. La seva filosofia es basa en presentar una innovador oferta gastronòmica que no oblida la tradició, i que reinventa els sabors associats al pollastre rostit al que estem acostumats. La versió més sofisticada de les rostisseries ofereix versions del pollastre a l’ast com el “Pekín” (amb espècies orientals) o el “Rodeo” (amb salsa barbacoa). Obre de dijous a divendres, però el cap de setmana només fa horari de matí i migdia.

Rostisseria Bon Profit (c/ de Blai, 51)
Entre Paral·lel i Poble Sec, trobem aquesta rostisseria amb varitat de plats casolans dels que menjaries a diari casa, però amb servei a domicili, i amb pollastres de les millors granges. Cuina amb ingredients de la terra, del més pur estil mediterrani.  Proposen les millors opcions per dinar tots els dies de la setmana ja que preparen menús diaris diferents i variats. A més, tenen un servei de càtering per festes privades o dinars familiars, tant per a empreses com per a particulars.Dilluns i dimarts tanquen, i la resta de dies l’horari és d’una a quatre de la tarda.

Can Pollastre (c/Villaroel 136)
En ple Eixample trobem aquesta elegant rostisseria, especialitzada en productes a la llenya. El negoci va obrir el 2013 amb una proposta diferent i única: pollastre, conills, garrins i d’altres productes -que asseguren de la millor qualitat- fets amb la millor llenya. Una cocció que fa que el seu sabor augmenti. A més, compta amb una gran varietat de menjars casolans cuinades a l’estil de les nostres àvies, com cargols, mandonguilles o fideuà. Tot cuinat a diari a les seves cuines amb la millor matèria primera del mercat. Obren de dimarts a diumenge i festius, de 10 a 16.30h, i els dilluns tanquen.

A Pluma  (tres restaurants a Santaló 39, Rec Coptal 7 i C/ Gran de Gràcia 7)
El negoci del xef Eugeni de Diego (ex cuiner de El Bulli) es defineix com “The Chicken Gourmet Place” (el lloc gourmet del pollastre). I així ho acompleixen: el pollastre de tota la vida però amb un toc modern i de disseny. Un article de La Vanguardia els categoritzava com “pollastres senzills però impecables” a preus raobales (13 euros el pollastre per emportar). S’amaneix el pollastre amb el mateix suc de la cocció, i ofereixen varietats com el que duu salsa mole o curry vermell, la seva versió fregida o les boníssimes aletes de pollastre picants. Una experiència diferent per els més sibarites.

Rostisseria Ca n'Oliva (c/ de Ca n'Oliva, 89)
Per últim, una opció que ofereix diversos menús aptes pels que aprofiten el diumenge per un bon dinar contundent, amb el pollastre a l’ast com a protagonista. El Menú Familiar, per exemple, compta amb pollastre, macarrons, canelos, ensaladilla russa, croquetes, patates rostides, all i oli i refresc. Tot un festí per menys de 30 euros. Asseguren que tant el seu pollastre com la varietat de menjar per emportar son 100% naturals, amb més de 15 primers i més de 15 segons dignes de la millor dieta mediterrània. “Sabors tradicionals per a que recordis el sabors dels plats que feia l’àvia o la mare”, es pot llegir al seu web (tot i que jo afegiria, des de l’experiència personal, que els dinars de l’avi o el pare també estaven d’allò més bons).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —