Refugiats sortint de Síria
Per Redacció i EFE
Publicat el 02 de desembre 2020

Les conseqüències de la pandèmia, unides als efectes del canvi climàtic i els conflictes bèl·lics, anticipen un 2021 "desolador i obscur" per a moltes poblacions, que requerirà un ampli augment de l'ajuda humanitària. L'Organització de Nacions Unides (ONU) adverteix que demanarà 35.000 milions de dòlars per atendre aquestes crisis.

Concretament, l'Oficina de Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCAH), dirigida per Mark Lowcock, ha elaborat programes per ajudar a 160 dels 235 milions de persones que es calcula que requeriran ajuda humanitària, un 40% més que el 2020. Aquestes xifres reflecteixen les dificultats que afronta el món després de la pandèmia que, avui dia, ja ha afectat més de 60 milions de persones i ha causat gairebé un milió i mig de morts. 


El 2020 s'han atès 98 milions de persones, només un 70% de l'objectiu


Aquesta petició, que és un 20% més que els fons d'aquest any, arriba en un moment en què "els països rics estan començant a veure la llum al final del túnel", en canvi a les nacions més pobres la pandèmia arrossegarà milions de persones a la misèria.

L'Orient Mitjà, l'Àfrica i l'Amèrica Llatina entre les prioritats

La principal partida humanitària serà, un any més, per a Síria i les comunitats de refugiats d’aquest país de l’Orient Mitjà: l’ONU té previst sol·licitar a la comunitat internacional 10.000 milions de dòlars per assistir 20,6 milions d’afectats per aquest conflicte, de quasi 10 anys. 

Paral·lelament, un altre conflicte derivat de la guerra, al Iemen, incentiva l’ONU a sol·licitar 3.400 milions de dòlars per arribar a 19 milions de persones i també se'n demanaran 4.000 milions per atendre la República Democràtica del Congo. Uns països on la principal amenaça és patir fam.

 

Un refugiat camina en un campament improvisat a les afores del camp de Moria, a Lesbos. 

Assaig clínic a la República Democràtica del Congo. Foto: EFE

Lowcock recorda que “Amèrica llatina s’ha vist greument afectada per la pandèmia, tant en nombre de contagis com en taxes de mortalitat” i que, a més, zones d'Amèrica Central són “cada vegada més vulnerables a efectes climàtics extrems”, com els huracans. 

Per a l'Americà Llatina, l'OCHA té previst sol·licitar 762 milions de dòlars per atendre 4,5 milions de persones de Venezuela i 1.400 milions per ajudar a 3,3 dels més de 7 milions refugiats i migrants veneçolans que es troben en altres països de la regió. També s’inclou una previsió de 300 milions de dòlars per a programes d’assistència dirigits a 1,5 milions de persones a Colòmbia, ja que encara n'hi ha 6,7 milions que requereixen ajuda humanitària. 

El 2020, els donants de Nacions Unides van aportar una xifra rècord de 17.000 milions de dòlars, encara que va ser menys de la meitat del sol·licitat, amb la qual es va atendre 98 milions de persones, només un 70% de l'objectiu anual.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —