Onze científics emergents que fan recerca a Catalunya rebran finançament europeu
Per ACN i EFE
Publicat el 03 de setembre 2020

El Consell Europeu de Recerca finançarà onze científics emergents que fan recerca a Catalunya per a que puguin avançar en les seves investigacions. Els beneficiats són investigadors de disciplines que treballen al CSIC, a la Fundació Institut Mar d’Investigacions Mèdiques, la Universitat Pompeu Fabra o la Fundació Sant Joan de Déu, entre d’altres.

Un total de 436 acadèmics i científics novells a la Unió Europea han estat seleccionats enguany per rebre aquestes subvencions. Alemanya (88), el Regne Unit (62) i França (38) concentren la majoria dels científics emergents guardonats.

La UPF, entre les seleccionades 

L'investigador en Intel·ligència Artificial i Aprenentatge de Màquina a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Gergely Neu ha obtingut un ajut a la investigació d'1,5 milions d'euros provinent del Consell Europeu de Recerca (ERC en les seves sigles en anglès).

Neu fa més de deu anys que investiga en el camp de l'aprenentatge de reforç, una disciplina que permet als algoritmes aprendre de manera intuïtiva experimentant amb l'entorn, un camp els avenços han permès el control de vehicles autònoms o les xarxes elèctriques intel·ligents.

"Esperem que la investigació tingui un impacte significatiu tant en la teoria com en la pràctica", ha declarat Neu, que és doctor per la Universitat de Tecnologia i Economia de Budapest i recentment ha estat reconegut per la seva trajectòria internacional per diferents institucions internacionals.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —