EFE
Per EFE
Publicat el 06 de març 2021

El papa Francesc ha viatja a l'Iraq, en el primer desplaçament d'un pontífex a aquest país i l'onzè a una nació musulmana que visita en la seva labor de construir ponts amb l'Islam.

Jordània (maig de 2014)

La primera etapa de la seva peregrinació a Terra Santa. En la seva trobada a Amman amb el rei Abdalá II va renovar el seu "profund respecte i consideració a la comunitat musulmana" i el seu desig que la visita contribuís "a incrementar i promoure relacions bones i cordials entre cristians i musulmans".

Albània (setembre de 2014)

Francesc va elogiar "la pacífica convivència i la col·laboració entre els pertanyents a diverses religions", que és "un bé valuós per al país i adquireix una rellevància especial en el nostre temps".

Turquia (novembre de 2014)

Va visitar la mesquita Blava i es va detenir per a un emblemàtic res amb altres líders musulmans. Quan va tornar amb l'avió va defensar que "no es pot dir que tots els musulmans són terroristes".

Bòsnia (juny de 2015)

El papa va viatjar només un dia a Sarajevo, on va llançar el seu missatge de "pau i diàleg" davant representants de totes les comunitats religioses que conviuen al país: musulmana, cristiana ortodoxa, catòlica i també jueva.

La República Centreafricana (novembre de 2015)

En la mesquita central de Bangui, amb la comunitat musulmana, va observar: "Cristians i musulmans som germans. Hem de considerar-nos així, comportar-nos com a tals. Cristians, musulmans i seguidors de les religions tradicionals han viscut junts pacíficament durant molts anys".

L'Azerbaidjan (novembre de 2016)

En la mesquita de Bakú, el papa va clamar: "Déu no pot ser invocat per interessos partidistes i fins i tot egoistes, no pot justificar cap forma de fonamentalisme, imperialisme o colonialisme. Mai més violència en nom de Déu!".

Egipte (abril de 2017)

Va visitar la mesquita i, per invitació del gran imant Ahmed al Tayeb, la universitat d'Al-Azhar, on va subratllar: "Com a líders religiosos estem cridats a desemmascarar la violència". "Avui es necessiten constructors de pau, no d'armes; avui es necessiten constructors de pau, no provocadors de conflictes; bombers i no incendiaris; predicadors de reconciliació i no venedors de destrucció".

Bangladesh (novembre de 2017)

Francesc va demanar a les diferents confessions treballar juntes per acabar amb "la temptació de tancar els ulls a les necessitats dels pobres, dels refugiats, de les minories perseguides i dels més vulnerables", durant una trobada interreligiosa.

Unió dels Emirats Àrabs (febrer de 2019)

El primer papa a viatjar a la península aràbiga va signar allí amb el gran imant d'Al-Azhar, Ahmed al Tayeb, un document sobre la fraternitat humana en el qual es reafirma "la comuna vocació de tots els homes a ser germans com a fills de Déu".

El Marroc (març de 2019)

El papa va visitar el centre de formació religiosa Mohamed VI, on es formen els imants per evitar les infiltracions extremistes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —