Twitter Menú por el Planeta
Per EFE
Publicat el 15 de setembre 2020

El grup estudiantil universitari 'Menú por el Planeta', en col·laboració amb l’organització internacional ProVeg, ha posat sobre la taula la necessitat de què totes les universitats de l’Estat disposin d'una opció de menú 100% vegetal, tal com han fet públic en un comunicat conjunt enviat aquest dilluns.

La proposta que fan tots dos grups consisteix en una opció que inclogui primer plat, segon plat i postres, que estigui disponible a les cafeteries de tots els campus a un preu igual o inferior al del menú habitual.

“Canviar la nostra alimentació no és l’única cosa que aturarà la crisi climàtica, però no podem aturar-la sense canviar la nostra alimentació”, ha assegurat June Monge, estudiant d'Enginyeria Biomèdica i portaveu de 'Menú por el Planeta'.  

La raó principal per incloure un menú vegà és “la diversitat, perquè s’ha d’oferir una dieta el més variada possible”, apunta Mónica Figueras, vicerectora de Sostenibilitat de la Universitat Pompeu Fabra, la primera en unir-se a aquesta campanya i oferir un menú 100% vegetal.

Un informe de ProVeg Espanya defèn que substituir els productes d’origen animal per d’altres d’origen vegetal només durant una setmana equival a evitar el CO₂ produït al conduir més de 200 kilòmetres.

La ramaderia “és una de les tres principals causes de problemes mediambientals i la responsable d’aproximadament el 16% de les emissions mundials de gasos d’efecte d’hivernacle”, segons aquest informe.

La proposta de 'Menú por el Planeta' és una mesura “fàcil, eficaç i assequible, amb un efecte molt gran pel cost tan baix que suposa”, segons Javier Rando, coordinador del grup.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —