I tu, què guardes als missatges destacats de Whatsapp?
Publicat el 18 d’octubre 2020
Temps de lectura 3 minuts

Som els nostres missatges destacats de Whatsapp. I no ho diu la ciència, ho dic jo. Feu la prova. Aneu a l'aplicació, després als tres puntets que us surten a la dreta cliqueu sobre "missatges destacats" i submergiu-vos en un mar de nostàlgia a través de simples notes de text que un dia vau rebre o vau enviar. També pot ser que no tingueu cap missatge destacat i se m'acuden tres justificacions davant aquest despropòsit: no sabíeu que existien, no teniu ni cor ni ànima o teniu una memòria prodigiosa.

Dic memòria perquè, per molta gent, els missatges destacats han desterrat els post-its a l'hora d'apuntar coses pràctiques i amb només un clic tens guardada la clau del wifi per si algú te la demana. En molts casos, els missatges destacats serveixen per a coses útils, com ara destacar contrasenyes, receptes que et va enviar la teva tieta, codis HTML, el número d'IBAN o de la Seguretat Social; evidentment, aquests missatges me'ls va enviar ma mare. En aquest sentit de la utilitat, Whatsapp t'ofereix una altra opció com és enviar-te missatges a tu mateix a aquell grup que tens tu tot sol. En el seu cas, sovint hi van a parar, per exemple, llistes de la compra.

Però no tot ha de ser pràctic a la vida, quin avorriment. Al final, molts romàntics empedreïts també guarden per a l'eternitat el primer "t'estimo" de la seva parella o un missatge bonic que un dia va rebre abans d'anar a dormir i que els hi agrada revisar de tant en tant per assegurar-se que algun dia aquests van existir i que no se'ls han inventat. Així, el dia en què els deixen per un altre, ho tenen més fàcil per remuntar-se anys enrere i auto flagel·lar-se amb promeses que mai van ser veritat.

Per mi, aquesta secció s'ha convertit en una base de dades infinita d'articles molt interessants que m'han recomanat i que allà s'han quedat. Enllaços a Spotify sense obrir —hauria de ser delicte, escolteu les cançons que us envien, que és la prova més clara que algú us estima—; fils de Twitter interessantíssims però inacabats i que esperen el seu moment pacientment; i missatges de "Nura mira't (inserta aquí qualsevol sèrie de les trenta-vuit que tinc pendents), que t'agradarà molt".

Entre tots els missatges marcats amb l'estrelleta per error, hi guardo un "Viva España", escrit amb moltes a de la persona menys espanyola que conec quan van salvar la nostra concursant preferida d'Operación Triunfo de l'expulsió, a més d'un "Visca Catalunya Independent", d'una amiga ni molt menys independentista quan un professor molt de la terra ens va posar un nou que ni de bon tros ens mereixíem a una assignatura de la carrera.

Crec que no sóc l'única persona que amb (només?) vint-i-dos anys s'enyora dels seus anys d'adolescència i, per això, els missatges destacats són el meu millor aliat. Amb només un parell de clics em teletransporto a quan el noi que m'agradava em felicitava pels 17 anys, més per pura educació que per una altra cosa, i jo ho interpretava com un senyal dels Déus que estàvem fets l'un per l'altre. Ara ja no hi ha missatges seus per destacar.  

Entre coses útils i romàntiques també hi ha espais per aquells missatges que a algú li poden semblar banalitats, però que per tu són or pur i ni pots ni vols deixar de recuperar. També és molt més fàcil rememorar una nit de borratxera amb els amics si pots recuperar la conversa de quan us buscàveu per dins d'una discoteca o de quan es va iniciar una discussió pel grup de família o de classe. O senzillament qualsevol frase que un dia la teva millor amiga et va deixar anar i mai res t'ha semblat t'han divertit.

De totes maneres, us he de confessar que els meus missatges preferits no els marco com a destacats. Són les fotos que religiosament i cada matí m'envia la meva àvia amb missatges com "¡Vamos a empezar la semana con alegría, feliz lunes!" o "Feliz viernes, a disfrutar de este hermoso día".

Informació de servei

*Si us he convençut, per marcar un missatge com a destacat l'únic que heu de fer és seleccionar-lo i a la part de dalt de la pantalla us sortiran diverses opcions, entre elles la icona d'una estrella. Si hi cliqueu, tindreu el missatge guardat per sempre.

*Si no tens cap grup tu sol, primer de tot, com t'organitzes la vida? Primer, crea un grup amb algú de confiança, posa-li de nom quelcom similar a "ignora-ho" o "ni cas" i elimina l'altra persona. I voilà! Ja tens un xat amb tu mateix per apuntar-te cites mèdiques, la llista de la compra, o enviar-te fotos des de l'ordinador al mòbil per poder penjar-les a Instagram.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —