Oriol Amat
Per Gemma Alegrí Expósito
Publicat el 04 de maig 2021

Després que a la tardor es fessin les eleccions al rectorat de la Universitat de Barcelona,  per les quals fou elegit com a nou rector el doctor en psicologia Joan Guàrdia, aquesta setmana es celebren les eleccions al rectorat de la Universitat Pompeu Fabra. En aquest cas, però, amb un sol candidat, el catedràtic en Economia Oriol Amat. Com que hi ha una candidatura única, Amat serà proclamat rector aquest dimecres amb tota probabilitat. És per això que hem volgut parlar amb ell en aquesta entrevista, per parlar del futur de la universitat, de la presencialitat de la universitat i de les protestes recents dels estudiants a la tancada de la UB.Més presencialitat
Amat recorda que la UPF "és presencial i vol continuar essent presencial". Però avisa que la pandèmia ha servit per aprendre algunes coses i que, per tant, prioritzant igualment la presencialitat, sí que una part de la docència pot ser híbrida, seguint el model de les universitats anglosaxones i nòrdiques, explica.  "Cal fer presencialment allò que forçosament s'hagi de fer presencialment i que aporti un valor afegit clar", argüeix. I afegeix: "El paper del professor ha de ser més de tutor o mentor, potenciant el treball en equip, més que no pas el del model de classe magistral."

A banda, Amat també proposa una revisió general dels horaris dels estudiants, que entre altres coses puguin facilitar que els alumnes que ho vulguin o ho necessitin puguin treballar mentre estudien, circumstància pràcticament impossible en la majoria de graus en el model d'horaris actual.

"Hem de reconèixer que a la universitat del nostre país hi ha molta precarietat, en totes les àrees"
Respecte de les protestes dels estudiants que van derivar en la tancada a la UB, Amat diu que "cal reconèixer que a la universitat del nostre país hi ha molta precarietat, tant en el professorat, en el personal de gestió i en els estudiants; a la universitat hi ha moltes precarietats." També per aquest motiu, per combatre aquestes precarietats, s'ha volgut presentar com a nou rector, explica. I afegeix: "La UPF és una molt bona universitat, la 152 de les 30.000 que hi ha al món, però efectivament té molt marge de millora."

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —