oscars
Per EFE
Publicat el 11 de setembre 2020

Els premis Oscar modificaran substancialment el seu reglament per a exigir que les cintes candidates a millor pel·lícula compleixin amb uns requisits mínims d'inclusió i de diversitat racial, va anunciar aquest dimarts l'Acadèmia de Hollywood.

Entre els requisits que he figuren (no han de complir-se tots) hi ha barems com que, almenys, un dels protagonistes formi part d'una minoria o que ho faci el 30% del repartiment secundari.

"Creiem que aquests estàndards d'inclusió seran un catalitzador per a un canvi essencial en la nostra indústria", van afirmar en un comunicat conjunt el president de la institució, David Rubin, i la consellera delegada, Dawn Hudson.


"Creiem que aquests estàndards d'inclusió seran un catalitzador per a un canvi essencial i durador en la nostra indústria"


L'anunci arriba tot coincidint amb les protestes racials als EUA i després de diversos anys en què l'Acadèmia de Hollywood ha rebut crítiques per la falta de diversitat entre els seus nominats, que d'altra banda reflectia la dinàmica de treball en la indústria audiovisual estadunidenca.


Segons els directius, el nou reglament és una "avenç" que pretén que les pel·lícules reconegudes en els Óscar "reflecteixin a la població global diversa" tant a l'hora de crear films com a l'hora de presentar-los a l'audiència.

 

Uns estàndars d'inclusió exigents per al cinema 

Per als Óscar de 2022 i 2023 totes les cintes que vulguin competir lliuraran una fitxa que mostri els requisits que compleixen, encara que aquests no s'exigiran de forma oficial fins a 2024.

L'Acadèmia de Hollywood ha estipulat que les produccions aspirants a millor pel·lícula hauran de complir amb, almenys, dos dels quatre requisits que es plantegen i que afecten la representació en pantalla, a l'equip creatiu, a l'oportunitats d'accés a la indústria audiovisual i/o la promoció de les audiències.

Per a l'apartat de representació en pantalla i narrativa, per exemple, la cinta haurà d'incloure un dels següents tres criteris: que un dels seus protagonistes sigui d'una minoria racial, que el 30% del repartiment secundari sigui de col·lectius poc representats o que l'argument se centri en la història d'algun d'aquests grups.

Entre els requisits d'oportunitats d'accés i de desenvolupament/promoció de les audiències es contemplen criteris de diversitat a les places de becaris i aprenents o de directius i publicistes de cada projecte.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —