Una vacuna
Per Redacció
Publicat el 22 de juliol 2020

Els primers resultats dels assajos clínics a 1.077 voluntaris han mostrat que la vacuna, realitzada per la Universitat d'Oxford és segura i genera una resposta d'immunitat, ja que la injecció els fa produir anticossos i cèl·lules blanques (cèl·lules T) que podrien combatre el virus.

Es tracta d'uns descobriments publicats a la revista mèdica The Lancet: "És segura i indueix a una reacció immune", segons els resultats preliminars, que són molt prometedors tot i que encara no són suficients per poder assegurar que els anticossos puguin protegir a llarg termini.

La vacuna, anomenada ChAdOx1 nCoV-19, encara s'ha de sotmetre a una tercera fase de prova en humans a gran escala, però s'està investigant sense precedents. Els resultats no mostren cap reacció adversa greu, tot i que un 70% de les persones que van participar en l’estudi van desenvolupar febre o mal de cap, que són alguns dels efectes secundaris que podria tenir. Sarah Giblert, qui dirigeix la investigació de la Universitat d'Oxford, assegura que encara "queda molt per fer abans de poder afirmar que la nostra vacuna podrà ajudar a la pandèmia de la Covid-19, però els resultats són prometedors". A més a més, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha dit en un missatge de Twitter que aquest descobriment és "una notícia molt positiva" i elogia els "brillants i pioners científics i investigadors" de la Universitat d'Oxford. Una passa més en la cursa per aconseguir la vacuna. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —