La protesta a la UdL és indefinida i els impulsors avisen d'una resposta al carrer si la policia "hi entra per la força"
Per ACN
Publicat el 15 de febrer 2021

El raper Pablo Hasél, condemnat a 2 anys i 9 mesos arran de dos sentències de l'Audiència espanyola per enaltiment del terrorisme, ha justificat la tancada al rectorat de la Universitat de Lleida per evitar posar "fàcil" a la policia la seva detenció perquè ingressi a presó. El termini per entrar a un centre penitenciari va vèncer divendres passat. "Es tracta, també, de fer més soroll i respondre de manera col·lectiva a un greu atac contra les nostres llibertats. No ens quedarem de braços plegats mentre arriben fins aquest nivell de repressió", ha assegurat en una entrevista a l'ACN. La protesta té caràcter indefinit i els organitzadors adverteixen d'una resposta al carrer si la policia "hi entra per la força".

El músic també ha fet una crida a la solidaritat i ha garantit que faran "pressió" als carrers, amb accions com les convocades aquest dilluns a la tarda, en què el grup de suport ha organitzat una concentració de suport al raper a la plaça Víctor Siurana.

Hasél també ha qualificat "d'escandalós" el fet que la fiscalia, aquest diumenge al vespre, s'hagi oposat al recurs de súplica que havia presentat la defensa del raper per evitar el seu ingrés a presó, canviant el criteri de l'informe inicial, en què sol·licitava la suspensió de la pena de presó. "Ara que els han anat bé les eleccions, faran aquest moviment", ha lamentat.

La plataforma a favor de la llibertat del raper lleidatà Pablo Hasél s’ha tancat aquest matí juntament amb un grup d’estudiants que li donen suport a l’edifici del rectorat de la Universitat de Lleida. Protesten per l’ordre de presó contra el músic i han anunciat que s’hi estaran fins que la policia els vagi a desallotjar. "Hauran de rebentar-la per detenir-me i empresonar-me", ha piulat el músic a les xarxes socials.

Text de Oriol Bosch / Violeta Gumà

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —