Dos agents ja s’han fet la prova i un d’ells ha donat positiu
Per ACN
Publicat el 30 de juny 2020
Temps de lectura 1 MINUT

L’Ajuntament de Lleida ha aplicat el reglament d’accident laboral als vuit agents que van estar en contacte la setmana passada amb una persona que setmanes abans havia donat positiu de Covid-19, el qual els va escopir i agredir quan van intervenir en el decurs de la baralla a la qual estava involucrada. La mútua els ha citat per fer-los la prova del coronavirus i els casos positius seran traspassats al Servei Públic de la Salut per fer-ne l’assistència.

Dels vuit agents, n’hi ha dos que s’han fet la prova al CAP, ambdós sense pagar, segons la Paeria. Un d’ells, que havia tingut un contacte previ amb una persona amb Covid-19, ha donat positiu, mentre que l’altre ha donat negatiu i està esperant que el seu metge de capçalera li comuniqui si cal que continuï confinat.

El grup d’agents porta confinat des de l’agressió, ja que, com recorda l’Ajuntament de Lleida, la quarantena s’ha de complir durant 14 dies, el temps en què es pot desenvolupar la malaltia. El moment de fer la prova depèn d’indicacions facultatives, i si el test s’hagués fet durant les 24 hores després del contacte, no hi haguera hagut garantia de la fiabilitat dels resultats.

La Paeria també recorda que cal distingir els procediments a seguir en els contactes conseqüents d’un accident de treball de qualsevol altre tipus de contacte, tot i que en tots dos casos el protocol indica l’aïllament preventiu.

El contacte dels vuit agents amb la persona contagiada es va produir dilluns passat. D’aquests, sis van intervenir-hi i mantingueren contacte directe amb la persona, la qual, a més a més, els va escopir; mentre que els altres dos van estar en contacte amb ella per traslladar-la a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, on el personal sanitari els va alertar que havia donat positiu en una prova PCR unes setmanes abans.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —