Pomer
Per Redacció i ACN
Publicat el 09 d’agost 2020
Temps de lectura 3 minuts

Missatge de "tranquil·litat" pocs dies abans de l'inici de la recollida de la poma. Els pagesos de les comarques de Girona asseguren que la recollida de la poma "no serà com a Lleida", ja que no hi haurà una arribada "massiva" de temporers de fora. De fet, des del sector expliquen que el 60% de les 1800 persones que es dedicaran a recollir fruita durant el mes de setembre ja estan treballant actualment, i de la resta, el 30% seran contractacions de ciutadans que ja viuen a les comarques de Girona.

Un dels motius, explica el coordinador d'Unió de Pagesos (UP) a la demarcació, Narcís Poch, és que les centrals hortofructícoles gironines no incorporen més personal durant el mes de la recollida de la poma: "Aquesta preocupació que té Salut d'una arribada massiva de temporers aquí no es donarà. Aquí és molt diferent, nosaltres treballem igual tot l'any". 

Narcís Poch, coordinador d'Unió de Pagesos a les comarques de Girona. Font: ACN

Alguns havien de venir

Des d'UP reconeixen que hi ha un nombre de treballadors que tenien previst venir i que no ho podran fer pel coronavirus. Es tracta d'empleats que cada any vénen des de països com el Marroc o Romania i que tenen la seva situació regularitzada. Com que la pandèmia els obligaria a passar una quarantena de catorze dies, "no els surt a compte" venir a treballar.

Una "bona poma"

Amb relació a les expectatives pel que fa a la collita, el coordinador d'UP reconeix que el temps "no ha ajudat", especialment el temporal Gloria que va "fer molt mal" tant a sembrats com a arbres fruiters. A més, assenyala que la llevantada de l'abril també va perjudicar molt. "Recollirem una mica menys, però serà una bona poma", ha conclòs.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —