PAH
Per ACN
Publicat el 03 de desembre 2020

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha demanat que el nou decret del govern espanyol per aturar els desnonaments no es subscrigui només a la durada de l'estat d'alarma. La PAH ha valorat positivament el que s'ha anat coneixent de la mesura, però ha afirmat que estarà "vigilant" per com acaba quedant el text. A més, ha trobat a faltar la prohibició dels talls de subministrament bàsic, especialment ara que arriba el fred hivernal i ha reclamat que aquests aspectes s'incloguin abans de ser aprovat pel Consell de Ministres. També ha insistit en la manca de lloguers socials per part dels gran tenidors. La PAH creu que el decret "és un acte de justícia social i de respecte als drets humans, encara que només sigui temporal".

500 menors desnonats en 6 setmanes

Més de 1.200 persones, entre elles gairebé 500 menors d'edat, s'han vist afectades per 443 desnonaments a la ciutat de Barcelona en les últimes sis setmanes, segons ha denunciat la regidora d'Habitatge de l'Ajuntament Lucía Martín. Segons la regidora, el 80% de les famílies afectades pels 443 desnonaments instats des del passat 14 de setembre tenen ingressos per sota del llindar de la pobresa.

Aquestes dades estan recollides en un informe que ha elaborat la Unitat Anti-Desnonaments de l'Ajuntament de Barcelona i que el consistori ha enviat al president del Govern, Pedro Sánchez, al qual demana que els detingui.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja va advertir ahir en una entrevista en la cadena SER del risc d'un "esclat social" si no es detenen els desnonaments i va demanar al Govern que ampliï la moratòria dels desallotjaments a totes les famílies en situació econòmica precària, estigui o no relacionada amb la crisi de la covid-19.

L'informe elaborat pel govern de Colau detalla que entre el 14 de setembre i el 23 d'octubre hi ha hagut a la ciutat 443 ordres de desnonament que afecten 748 adults i 463 menors, que són només els casos dels quals ha tingut coneixement la Unitat Anti-Desnonaments de l'Ajuntament. Aquesta Unitat intenta mediar amb els propietaris per evitar que les famílies es quedin al carrer.

Més de la meitat de les ordres de desnonament dictades des del 14 de setembre afecten habitatges que són propietat de grans propietaris, com bancs o fons d'inversió, segons el mateix informe.

Està previst que el Govern català aprovi un decret llei que reforci la normativa per evitar els desnonaments i garanteixi que les grans forquilles d'habitatge ofereixin lloguers socials a les persones vulnerables.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —