La pandèmia genera pèrdues de 24,4 milions d’euros a eDreams
Per Redacció
Publicat el 27 d’agost 2020

L’agència catalana de viatges online eDreams va perdre fins a 24,4 milions d’euros durant el primer trimestre del nou any fiscal, entre l’abril i el juny. Al llarg d’aquest període, que va coincidir amb l’esclat de la pandèmia mundial del coronavirus, eDreams va patir una caiguda del 87% de les reserves, deguda a la restricció de la mobilitat.

Malgrat aquestes xifres, la companyia de viatges assegura que registra millores i que disposa d’una liquiditat de 167 milions d’euros, posició “sòlida” que es situa per sobre dels 132 milions d’euros que va obtenir el mes passat. eDreams destaca positivament la seva "diversificació" en els ingressos com a element per sostenir l'empresa, davant de la forta caiguda d'un 85% del seu clàssic ingrés via clients.

La companyia ha destacat en un comunicat el seu benefici net ajustat, que considera que “reflecteix més fidelment el real funcionament operatiu del negoci” que no pas el benefici net. En aquest cas, les pèrdues són de 23,6 milions d'euros, davant del benefici de 9 milions del mateix període de l'any fiscal anterior.

D’altra banda, eDreams ha informat que el seu EBITDA -guanys de la companyia abans de restar-li els interessos, impostos, amortitzacions i depreciacions- ha registrat unes pèrdues de 14,7 milions d’euros, en contra dels 28,1 milions de beneficis que havia obtingut el primer tristes de l’any fiscal del 2020.

La reobertura progressiva de fronteres i la recuperació de la mobilitat entre països ha permès a eDreams registrar un augment del 40% en les operacions aquest mes d’agost respecte l’abril, quan es va tocar fons. Això ha generat una entrada de capital circulant de 21,6 milions d’euros.

A part, la Covid-19 ha afectat la ràtio d’endeutament del grup, que augmenta de 2,5 vegades al juny del 2019 a 6,5 el 2020. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —