El papa Francesc, a favor de la unió civil per a persones homosexuals
Per EFE i Redacció
Publicat el 22 d’octubre 2020

El papa Francesc s’ha mostrat per primera vegada a favor que hi pugui haver una llei d’unions civils per a persones homosexuals. Ho ha fet al documental Francesc, del director Evgeny Afineevsky, que s’ha estrenat avui dimecres al Festival de Cinema de Roma. Els comentaris són la posició més tolerant i inclusiva feta mai per un pontífex.

“Els homosexuals tenen dret a estar en una família. El que hi ha d’haver és una llei d’unió civil, de manera que estiguin coberts legalment”, afirma el papa en una de les frases del documental. A la peça, que dura dues hores, es barregen entrevistes a personalitats, amics del papa i altres, amb els seus viatges, parts de discursos que ha fet i frases en off i a càmera.

“M’he reunit amb ell cinc cops, sempre en funció de la seva agenda, hem tingut també dues entrevistes a càmera”, explica el director, fet pel qual no queda clar en quin moment Francesc aboga per les unions civils per a homosexuals com a alternativa a un matrimoni que l’Església rebutja. Un dels entrevistats és la víctima d’abusos sexuals i activista xilè Juan Carlos Cruz, que parla amb el papa sobre aquests abusos i la seva percepció sobre els homosexuals.

Afineevsky destaca l’evolució de Francesc quant al problema dels abusos i la seva capacitat per “aprendre dels seus errors”. Una d’aquestes equivocacions, que després el papa va reconèixer, és quan l’any 2018 no va creure les víctimes d’abusos sexuals per part de sacerdots de Xile i els va demanar proves, enfadat. Poc després, però, va demanar perdó, va rebre les víctimes a Roma i va fer dimitir els bisbes xilens.

“Només dos mesos després del rebombori dels abusos de febrer de 2019 es van veure els primers fruits: la nova llei vaticana que obliga a denunciar-los i, poc després, es va abolir el secret pontifici”, subratlla el director.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —